Canon: Nye blekkskrivere for storformat

PUBLISERT: 10 mars 2016
OPPDATERT: 10 mars

Canon Europa lanserte på FESPA en ny serie profesjonelle blekkskrivere for storformatutskrift, imagePROGRAF PRO. Nye imagePROGRAF PRO-2000 og imagePROGRAF PRO-4000 er utviklet for å gi førsteklasses bildekvalitet til profesjonelle fotografer og andre kreative miljøer.

Canon imagePrografNye imagePROGRAF PRO-4000S og imagePROGRAF PRO-6000S leverer rask og pålitelig utskrift i store volumer – perfekt for utskriftsleverandører som krever fotokvalitet, for eksempel til plakater, bannere og lerret.

PRO-2000 og PRO-4000 har 12 blekkfarger som sikrer perfekt gjengivelse av farger og tekstur i bilder tatt med et Canon EOS-kamera. Takket være Canons unike I/U-teknologi og «Crystal-fidelity»-funksjon, blir bildene like naturtro i utskriften som på opptakstidspunktet. PRO-2000 og PRO-4000 er tilgjengelig i to utgaver (24” og 44”), og har elegant sort design med en rød strek som indikerer forbindelsen til Canons digitale EOS-kameraer. De nye skriverne bruker nyutviklet pigmentbasert LUCIA PRO-blekk for å imøtekomme kravene til selv de mest kritiske fotografer og grafikere, samt transparent Chroma Optimiser-blekk som gir bedre utskriftsytelse på blankt papir.

– Canon vet at små detaljer og presise farger er viktig for profesjonelle brukere. Til og med bilder som er tatt med kameraer i mellomsjiktet, kan ha svært høy oppløsning, og med alle mulighetene som finnes i dagens bilderedigerings­programmer, stilles det høye krav til presis gjengivelse og fargestabilitet i utskriftene. De nye PRO-2000- og PRO-4000-modellene er utstyrt med avansert teknologi som gir suveren bildegjengivelse, samtidig som den kompakte størrelsen gjør at skriverne enkelt får plass på kontoret, i studio eller designavdelingen, sier Anton Strand, Channel Director, Wide Format Group i Canon Norge.

PRO-4000S og PRO-6000S er også tilgjengelig i to utgaver (44” og 60”), og kan skilte med ergonomisk, kompakt design som passer utmerket for aktører i den grafiske bransjen, reklamebyråer og andre kreative miljøer som er opptatt av å spare tid og plass. Med en kraftig L-COA PRO-motor som enkelt prosesserer store mengder bilder og data med høy oppløsning, skriver de nye modellene ut i plakatkvalitet dobbelt så raskt om de nåværende fargeskriverne i imagePROGRAF 8-serien. Komplette tilkoblingsmuligheter og Wi-Fi sikrer optimal produktivitet i travle miljøer.

–Om det er profesjonelle utskriftsleverandører, interne trykk- og utskriftsavdelinger i detaljhandelen eller utdanningsinstitusjoner, går trenden definitivt i retning driftseffektivisering og «print on demand». Det er et økende behov for bilder i høy kvalitet, brukervennlighet og effektiv mediehåndtering, samt uavbrutt utskrift med høy hastighet til produksjon av store volumer. Alt dette krever en kraftig og pålitelig storformatskriver. PRO-4000S og PRO-6000S leverer hastighet, presisjon og fargeintensitet som gjør de velegnet til både kommersiell og intern utskriftsproduksjon, sier Strand videre.

De nye enhetene har Canons teknologi med dobbel valse som gir kontinuerlig utskrift og utmating, mens utskrift direkte fra USB-minnepinner gir rask og enkel utskrift. imagePROGRAF PRO-serien er i tillegg forbedret med et nytt, presist skrivehode på 1,28 tommer og blekkassetter med høy kapasitet som sikrer uavbrutt utskrift med høy hastighet.

Den nye imagePROGRAF-serien er tilgjengelig fra midten av 2016.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324