Skrivargarden AS installerer Versant 2100 m/ Plockmatic 50

PUBLISERT: 16 mars 2016
OPPDATERT: 16 mars

Det har vært en eventyrlig vekst i volum og satsing hos Skrivargarden AS i Indre Sogn, Øvre Årdal. Nå er målet å doble omsetningen. Bedriften installerer i mars en Xerox Versant 2100 påkoblet inline Plockmatic etterbehandlingsutstyr sammen med en kraftig EFI EX Fiery RIP.

Printfarm2Det digitale volumet har økt kraftig det siste året og kurvene peker oppover. Versant 2100 representerer god kvalitet, driftsikkerhet og fleksibilitet i det digital segmentet i sin klasse. Målet er å øke produksjonen in-house i sterk kombinasjon med nettbutikken Printfarm.no som ble etablert i 2014. Fra før har Skrivargarden flere digitale produksjonsmaskiner, blant annet Color J75. Dette gir en kraftig produksjonslinje hvor planen er å teste ut Freeflow Core Cloud som verktøy for jobbstyring med avanserte funksjoner innen prepress og management av flere utskriftsenheter.

Versant 2100 har Ultra HD oppløsning som gir en økt RIP oppløsning og sender data til trykk på opptil 1200 x 1200 x 10 bit.Ultra HD oppløsning bevarer fine detaljer i grafikken ved å gjengi flere nyanser og fyller forløpninger, strektegninger og tekst optimalt. Den tar flere piksler fra RIP til utskriftsmotor og det nye stokastiske rastret skaper et offset-lignende uttrykk som gjør det mulig med en enda enklere migrasjon av kvalitetstrykksaker til digitaltrykk. Bare Xerox Versant har Fiery med 10-bit Ripping og Fiery ultra smooth gradients. Maskinen leveres i tillegg med «Large sheet» 66 cm magasinet.

Plockmatic 50 etterbehandleren vil automatisere store deler av arbeidsflyten på en Versant 2100. I tillegg til vanlig false, skjære og trimmefunksjoner med blant annet firkantrygg, takler den langt tyngre media på omslag og innhold. Du finner mer om Versant 2100 m diverse her

Printfarm1– Dette er den største enkeltinvesteringa me har gjort. Målt både i meter og i kroner, seier Øyvind Aga i Skrivargarden as til Sogn Avis. Sist torsdag vart nyinvensteringa, som har kosta verksemda om lag 1,5 millionar kroner, starta opp. No kan trykkeriet i Årdal levera trykksaker på opp mot 200 sider.  – Denne trykkerilinja kan produsera opp mot 6.000 A4-sider i timen. Ho er heilautmatisert, slik at ho er lett å tilpassa både små og store produksjonsseriar, seier Aga.

 

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1