Renessanse Media: Topp moderne bokproduksjon

PUBLISERT: 17 mars 2016
OPPDATERT: 17 mars

jørn våråker RenessanseRenessanse Media, nyetablert i Liertoppen Næringspark, er en uke inn i en ny æra for bokproduksjon i Norge. De første bøkene er produsert fra en ny hardcoverlinje og to nye digitalpresser. Kapasiteten er en halv million bøker i året. – Vi har doblet kapasiteten, fått betydelig større fleksibilitet, og har stor tro på fremtiden for vår bokproduksjon, sier utviklings ansvarlig Jørn Våraker.

Renessanse Media er ett av  trykkeriene i landet som har oppnådd leveringsavtale med Gelato. Det åpner for nye markedsmuligheter.

Selskapet har fem år i Asker og ti år i Oslo bak seg. Ved årsskiftet tok de i bruk flunkende nye lokaler i næringsparken, 1000 kvadratmeter produksjonsflate og 1000 kvadratmeter pallelager. I fjor rundt bedriften 18,5 millioner i omsetning, og i innkjøringsåret 2016 vil de i hvert fall nå 20 millioner.

SONY DSC

De nye digitalpressene, Xerox igjen 150 og Xerox Nuvera 314 er de samme to som bedriften allerede hadde i virksomhet. Det har vørt en vellykket satsning. Hardcoverlinjen består av en SMYTH digitale trådsømmaskin og stivbind produksjonsutstyret og ZECHINI stivbind produksjonsutstyr.

Bokproduksjon i Norge har vært sett på som nærmest umulig på grunn av sterk konkurranse fra lavkostland. Men det har ikke skremt trioen Jørn Våraker, Trond Torstensen og Kjell-Even Våraker som utgjør ledelsen i Renessanse Media. –Vi treffer markedet med det opplaget vi kjører. Hvem er det vel som synes det er lurt å vente på at fire bøker blir trykt i utlandet, sier Jørn Våraker. De leverer raskere enn andre bokprodusenter.

bøker RenessanseI dag kan de kjøre opplag helt ned til ett eksemplar opp til 1000 hardcoverbøker om dagen. I dag kjøres det i snitt opplag på 300 i farger og 500 i sort/hvitt. Fleksibiliteten kan bidra til at forlagene slipper å holde stor lagerkapasitet. Men får skreddersydd sine opplag til realistisk omsetningsmulighet.

Renessanse Media har 15 ansatte. Ledertrioen og en nyansatt selger jobber i markedet. De utfører også tradisjonelt reproarbeid og har eget designteam slik at bedriften kan ta hånd om hele bokprosessen.

-Vi har vokst mest på nye kunder i nye markeder de siste årene. Vi holder på med noe som vi kan, og har bygge kompetanse på i 30 år. Vi levere topp kvalitet, har oppnådd en strømlinjeformet produksjon. Hardcoverbøkene vi leverer kan konkurrere i kvalitet med hvilken som helst annen bok som står i butikkhyllen, sier Jørn Våraker.

Bedriften leverer nærmest alt innen tradisjonelle og moderne trykksaker.  Det gjelder store kvanta, som er vanlig med for eksempel brevark, konvolutter, brosjyrer, kataloger og flyers kan det lønne seg å trykke i offsettrykk. Renessanse Media produserer blant annet plakater i meget høy kvalitet (str. 50×70 cm og 70×100 cm), samt roll ups, seil, bannere og lignende.

SONY DSC

«Renessanse» står for fornyelse. De lever opp til sitt navn. Som de selv skriver på sin hjemmeside: renessanse står for nye idéer, avansert teknologi og ubegrensede muligheter innen visuell og grafisk ­kommunikasjon. For nytt liv til klassiske verdier fra grafisk bransje, som respekt for kunnskap og godt håndverk, pålitelighet og vilje til å gå det ekstra stykket som gjør at kunden blir helt fornøyd. Slik sett er vi i takt med historien: Renessansen var en periode med intens nyskaping og nytt liv for kunst og vitenskap fra glemte sivilisasjoner

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Landa Printing overrasker stort

Med overraskende salgstall og presentasjon av to nye trykkpresser var Landa en av de store overraskelsene på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutten av mars.
Landa_01

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1