Landa lander på Drupa?

PUBLISERT: 31 mars 2016
OPPDATERT: 31 mars

Benny Landas nye nanotrykkpresse ble mye omtalt under og etter Drupa 2012. Nano ble forklart med at han legger 500 nanometer farge på arket sammenlignet med det dobbelte i Indigomaskinene, som han også er far til, før han solgte selskapet til HP. Men ennå er ikke en eneste trykkpresse levert til en kunde, men Landa kommer med mer nytt på årets Drupa.

LandaNå er det 13000 ark i timen i en B1 maskin med muligheten til å legge på metall til,havle kostnaden sammenlignet med folie. Det er en meterbred rullpresse som har en hastighet på 200 medter i timen.

Drupa-publikummet kommer til å bli “blown away by the amazing performance of this press”, skriber Benny Landa i en pressemelding. Han skriver også at man kommer til å ta i mot bestillinger på maskinene på Drupa. Det finnes ikke opplysninger om priser, hvem som skal selge dem eller utføre service, eller at noen uavhengige har fått anledning til å testkjøre og bedømme maskinen.

Maskinen bruker samme Samba blekkhode som i Fujifilms maskin hvor målet er å produsere 5000 B1-sider i minuttet. Landa legger fargen over på en opphetet gummiduk fra Trelleborg, og blir samtidig lagt over på substratet.

Les videre

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Automatisert og tilkoblet – Horizon på Drupa 2024

Horizon planlegger å ha en sterk tilstedeværelse på Drupa 2024. Med en stand på mer enn 1600 m² vil fokus være på helautomatiserte systemer og start-til-slutt arbeidsflyt.
Horizon-drupa

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik