Landa lander på Drupa?

Benny Landas nye nanotrykkpresse ble mye omtalt under og etter Drupa 2012. Nano ble forklart med at han legger 500 nanometer farge på arket sammenlignet med det dobbelte i Indigomaskinene, som han også er far til, før han solgte selskapet til HP. Men ennå er ikke en eneste trykkpresse levert til en kunde, men Landa kommer med mer nytt på årets Drupa.

LandaNå er det 13000 ark i timen i en B1 maskin med muligheten til å legge på metall til,havle kostnaden sammenlignet med folie. Det er en meterbred rullpresse som har en hastighet på 200 medter i timen.

Drupa-publikummet kommer til å bli “blown away by the amazing performance of this press”, skriber Benny Landa i en pressemelding. Han skriver også at man kommer til å ta i mot bestillinger på maskinene på Drupa. Det finnes ikke opplysninger om priser, hvem som skal selge dem eller utføre service, eller at noen uavhengige har fått anledning til å testkjøre og bedømme maskinen.

Maskinen bruker samme Samba blekkhode som i Fujifilms maskin hvor målet er å produsere 5000 B1-sider i minuttet. Landa legger fargen over på en opphetet gummiduk fra Trelleborg, og blir samtidig lagt over på substratet.

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *