Landa lander på Drupa?

PUBLISERT: 31 mars 2016
OPPDATERT: 31 mars

Benny Landas nye nanotrykkpresse ble mye omtalt under og etter Drupa 2012. Nano ble forklart med at han legger 500 nanometer farge på arket sammenlignet med det dobbelte i Indigomaskinene, som han også er far til, før han solgte selskapet til HP. Men ennå er ikke en eneste trykkpresse levert til en kunde, men Landa kommer med mer nytt på årets Drupa.

LandaNå er det 13000 ark i timen i en B1 maskin med muligheten til å legge på metall til,havle kostnaden sammenlignet med folie. Det er en meterbred rullpresse som har en hastighet på 200 medter i timen.

Drupa-publikummet kommer til å bli “blown away by the amazing performance of this press”, skriber Benny Landa i en pressemelding. Han skriver også at man kommer til å ta i mot bestillinger på maskinene på Drupa. Det finnes ikke opplysninger om priser, hvem som skal selge dem eller utføre service, eller at noen uavhengige har fått anledning til å testkjøre og bedømme maskinen.

Maskinen bruker samme Samba blekkhode som i Fujifilms maskin hvor målet er å produsere 5000 B1-sider i minuttet. Landa legger fargen over på en opphetet gummiduk fra Trelleborg, og blir samtidig lagt over på substratet.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324