Peter Ollèn på Grafisk bransjeforenings landsmøte

peter_ollen_helfigurPå Grafisk bransjeforenings landsmøte: Peter Ollèn om trender i grafisk.
Når Grafisk bransjeforening samles til landsmøte i Trondheim 2. og 3. september er Fespa og Drupa tilbakelagte begivenheter, og trendskaperne har vist sine nyheter til det internasjonale grafiske miljøet. Peter Ollén, Sign& Prints utgiver er en av de i Europa som har den beste oversikten over den teknologiske utviklingen. Dette skal han snakke om i Trondheim.
Tittelen på innlegget hans er «Sign, print og packaging – tre verdener som møter hverandre».
-De neste ti årene kommer til å være preget av stor omstilling innen emballasjetrykk. Overgangen til korte, blekktrykte serier er noe som vi knapt har sett starten på ennå, sier Peter Ollén. Siviltrykkeriene flytter langsomt – altfor langsomt – over til nettet. Hva gjør man for å få trykkeriet sitt over på nettet, og hvorfor mislykkes ni av ti trykkerier som forsøker?
Han observerer at storformat blir en stadig større del av siviltrykkerienes produksjon. – Det er et viktig, voksende ben. Men det er altfor lett å gå seg vill i valget av blekk, tekstiler, uten- og innendørs og bakelitt, påpeker Ollén.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *