Peter Ollèn på Grafisk bransjeforenings landsmøte

PUBLISERT: 20 april 2016
OPPDATERT: 20 april

peter_ollen_helfigurPå Grafisk bransjeforenings landsmøte: Peter Ollèn om trender i grafisk.
Når Grafisk bransjeforening samles til landsmøte i Trondheim 2. og 3. september er Fespa og Drupa tilbakelagte begivenheter, og trendskaperne har vist sine nyheter til det internasjonale grafiske miljøet. Peter Ollén, Sign& Prints utgiver er en av de i Europa som har den beste oversikten over den teknologiske utviklingen. Dette skal han snakke om i Trondheim.
Tittelen på innlegget hans er «Sign, print og packaging – tre verdener som møter hverandre».
-De neste ti årene kommer til å være preget av stor omstilling innen emballasjetrykk. Overgangen til korte, blekktrykte serier er noe som vi knapt har sett starten på ennå, sier Peter Ollén. Siviltrykkeriene flytter langsomt – altfor langsomt – over til nettet. Hva gjør man for å få trykkeriet sitt over på nettet, og hvorfor mislykkes ni av ti trykkerier som forsøker?
Han observerer at storformat blir en stadig større del av siviltrykkerienes produksjon. – Det er et viktig, voksende ben. Men det er altfor lett å gå seg vill i valget av blekk, tekstiler, uten- og innendørs og bakelitt, påpeker Ollén.

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12