Agfa utvider platesetterfamilien

PUBLISERT: 28 april 2016
OPPDATERT: 28 april

Advantage-N-PL_18x10_Advantage N-serien av platesettere fra Agfa Graphics har fått et nytt tilskudd – Advantage N-PL. Maskinen kan kontinuerlig overføre bilder på opp til 3100 plater med en produksjonshastighet på 400 plater per time. Dette skal gjøre computer-to-plate, CTP, mer produktivt og automatisert.

Det er den integrerte pall-modulen som muliggjør kontinuerlig plateproduksjon, den støtter to ulike plateformat – singelplater og panoramaplater. Maskinen laster enten to stabler med 1500 singelplater i hver eller en stabel med 1500 panoramaplater.

– Pall-lastningsmekanismen er ganske enkel. Når CTP-motoren har brukt opp sin første stabel med plater, settes automatisk den andre stabelen på plass for å fortsette plateproduksjonen. Takket være denne kontinuerlige produksjonen kan vi unngå usmidige platerester. Dessuten reduserer autonomien hos Advantage N-PL antallet nødvendige produksjonsstopp og styrer unna manuelle innleggingsfeil, som f.eks. dårlig stablede plater, sier Emiel Sweevers, markedssjef for Newspaper Engines, Agfa Graphics.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324