Norge: Produksjonsnedgang på 13 prosent i 2020

PUBLISERT: 2 juni 2016
OPPDATERT: 2 juni

Norge vil få en produksjonsnedgang i trykkeribransjen på 13 prosent fra 2015 til 2020, spår Smithers Pira i en ny rapport fra Intergraf.

NPS_Skipnes_porteføljeI Sverige ventes en reell produksjonsnedgang på 6 prosent og Tyskland 2 prosent. Kun det danske trykk markedet vil ha en vekst på 3,6 prosent frem mot 2020. Produksjonen i europeiske trykkerier falt med 05 prosent i 2015. Verdien av produksjonen i Europa var på 163,3 milliarder euro.

Rapporten viser at produksjonsnedgangen skyldes redusert produksjon for grafisk trykk, mens etikettproduksjon øker. Denne økningen vil oppveie nedgangen innenfor andre trykkområder, skriver Smithers Pira.

Ikke uventet regner Intergraf med at de østeuropeiske landene vil stadig få større og større produksjon. I perioden 2015- 2020 mener Smithers Pira at produksjonen i Øst-Europa vil øke med ti prosent. Da vil Øst-Europa ha 16 prosent av det europeiske trykk markodet i 2020.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324