Norge: Produksjonsnedgang på 13 prosent i 2020

PUBLISERT: 2 juni 2016
OPPDATERT: 2 juni

Norge vil få en produksjonsnedgang i trykkeribransjen på 13 prosent fra 2015 til 2020, spår Smithers Pira i en ny rapport fra Intergraf.

NPS_Skipnes_porteføljeI Sverige ventes en reell produksjonsnedgang på 6 prosent og Tyskland 2 prosent. Kun det danske trykk markedet vil ha en vekst på 3,6 prosent frem mot 2020. Produksjonen i europeiske trykkerier falt med 05 prosent i 2015. Verdien av produksjonen i Europa var på 163,3 milliarder euro.

Rapporten viser at produksjonsnedgangen skyldes redusert produksjon for grafisk trykk, mens etikettproduksjon øker. Denne økningen vil oppveie nedgangen innenfor andre trykkområder, skriver Smithers Pira.

Ikke uventet regner Intergraf med at de østeuropeiske landene vil stadig få større og større produksjon. I perioden 2015- 2020 mener Smithers Pira at produksjonen i Øst-Europa vil øke med ti prosent. Da vil Øst-Europa ha 16 prosent av det europeiske trykk markodet i 2020.

Les videre

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1