Ny generasjon varmetrykkplater

PUBLISERT: 2 juni 2016
OPPDATERT: 2 juni

Arkana_vrijgesteld_transparent_En ny generasjon varmetrykkplater vises på Agfa Graphics stand – i hall 8 – på Drupa. Energy Elite Eco er den siste varmetrykkplaten for lange serier som kombinerer økt ytelse og fordeler når det gjelder miljø, økonomi og bekvemmelighet. Arkanas smarte teknikk reduserer bruk av kjemikalier og andre tilsetninger.

Agfa Graphic understreker sitt engasjement for bærekraftig innovasjon som fokuserer på miljø, økonomi og ekstra bekvemmelighet (extra convenience). Eco³ har som mål å utvikle renere og mer kostnadseffektive løsninger som er enklere å bruke og vedlikeholde, både for kjemifrie og konvensjonelle platesystemer.

-Energi Elite Eco-teknikken muliggjør et bredere spekter i både arkmatere, heatset, og UV-emballasje-trykk.  Det gir utmerket litografisk kvalitet, raske omstart, lave dempningsnivåer, rask roll-up og en stabil blekkvannbalanse, forklarer Eddy De Dobbeleer, markedssjef, Thermal Plate Systems.

Den nye prosessoren, Arkana, har en liten utviklingstank som drastisk reduserer antallet ganger du må fylle på, og reduserer bruken av kjemikalier.  Arkana trenger heller ikke vann for plateskylling. Isteden har gummikaskadesystemet en dobbeltfunksjon som rengjør platen og beskytter med et belegg.

 

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324