Verdensnyhet: Selvkjørende trykkpresse

selvkjørende trykkPå sin pressekonferanse på Drupa leverte adm. direktør Gerold Linzbach en verdensnyhet. Den helautomatiserte trykkpressen. Naturlig nok skjedde det foran en Primefire blekkpresse og tre roboter som parallelt lager et show.

-Tenk på en selvkjørende bil hvor du kun sier hvor du skal og kun griper inn hvis noe uventet skjer. På samme måte skal trykkpressen klare seg selv, gjennom å arbeide smart. Med en smart stoppknapp kan du få en pasuse, men ellers kjører maskinen i sitt eget tempo.

Stephan Plenz, som tilhører ledergruppen i Heidelberg, demonstrer dette ved å gå over til en XL106-8-P led med UV-farge og led-tørke. Pressen har ett sett plater montert og et annet sett som står klar i pressen.

-Utfordringen er nå at vi skal kjøre tre opplag på åtte minutter, inkludert platebytte.

Pressen går automatisk i gang og kjører opptil 18000 trykk i timen. Opplaget trykkes på et knapt minutt. Pressen reduserer hastigheten og bytter til neste platesett. Så snart det er gjort, starter maskinen og går til full hastighet. Nå har trykkeren bare ett minutt trykking på seg til å bytte åtte plater. Det lar seg selvfølgelig ikke gjøre, så han trykker på Smart Stop, og prosessen stopper opp mens han bytter ut de åtte platene. Når det er gjort fortsetter pressen med platebytte og kjører det siste opplaget.

Etter syv minutter og 35 sekunder er alt klart. Med UC-farge og led-tørke så er opplaget tørt og kan gå direkte til etterbehandling.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *