Verdensnyhet: Selvkjørende trykkpresse

PUBLISERT: 2 juni 2016
OPPDATERT: 2 juni

selvkjørende trykkPå sin pressekonferanse på Drupa leverte adm. direktør Gerold Linzbach en verdensnyhet. Den helautomatiserte trykkpressen. Naturlig nok skjedde det foran en Primefire blekkpresse og tre roboter som parallelt lager et show.

-Tenk på en selvkjørende bil hvor du kun sier hvor du skal og kun griper inn hvis noe uventet skjer. På samme måte skal trykkpressen klare seg selv, gjennom å arbeide smart. Med en smart stoppknapp kan du få en pasuse, men ellers kjører maskinen i sitt eget tempo.

Stephan Plenz, som tilhører ledergruppen i Heidelberg, demonstrer dette ved å gå over til en XL106-8-P led med UV-farge og led-tørke. Pressen har ett sett plater montert og et annet sett som står klar i pressen.

-Utfordringen er nå at vi skal kjøre tre opplag på åtte minutter, inkludert platebytte.

Pressen går automatisk i gang og kjører opptil 18000 trykk i timen. Opplaget trykkes på et knapt minutt. Pressen reduserer hastigheten og bytter til neste platesett. Så snart det er gjort, starter maskinen og går til full hastighet. Nå har trykkeren bare ett minutt trykking på seg til å bytte åtte plater. Det lar seg selvfølgelig ikke gjøre, så han trykker på Smart Stop, og prosessen stopper opp mens han bytter ut de åtte platene. Når det er gjort fortsetter pressen med platebytte og kjører det siste opplaget.

Etter syv minutter og 35 sekunder er alt klart. Med UC-farge og led-tørke så er opplaget tørt og kan gå direkte til etterbehandling.

 

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324