Verdensnyhet: Selvkjørende trykkpresse

PUBLISERT: 2 juni 2016
OPPDATERT: 2 juni

selvkjørende trykkPå sin pressekonferanse på Drupa leverte adm. direktør Gerold Linzbach en verdensnyhet. Den helautomatiserte trykkpressen. Naturlig nok skjedde det foran en Primefire blekkpresse og tre roboter som parallelt lager et show.

-Tenk på en selvkjørende bil hvor du kun sier hvor du skal og kun griper inn hvis noe uventet skjer. På samme måte skal trykkpressen klare seg selv, gjennom å arbeide smart. Med en smart stoppknapp kan du få en pasuse, men ellers kjører maskinen i sitt eget tempo.

Stephan Plenz, som tilhører ledergruppen i Heidelberg, demonstrer dette ved å gå over til en XL106-8-P led med UV-farge og led-tørke. Pressen har ett sett plater montert og et annet sett som står klar i pressen.

-Utfordringen er nå at vi skal kjøre tre opplag på åtte minutter, inkludert platebytte.

Pressen går automatisk i gang og kjører opptil 18000 trykk i timen. Opplaget trykkes på et knapt minutt. Pressen reduserer hastigheten og bytter til neste platesett. Så snart det er gjort, starter maskinen og går til full hastighet. Nå har trykkeren bare ett minutt trykking på seg til å bytte åtte plater. Det lar seg selvfølgelig ikke gjøre, så han trykker på Smart Stop, og prosessen stopper opp mens han bytter ut de åtte platene. Når det er gjort fortsetter pressen med platebytte og kjører det siste opplaget.

Etter syv minutter og 35 sekunder er alt klart. Med UC-farge og led-tørke så er opplaget tørt og kan gå direkte til etterbehandling.

 

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12