Adobe med kleskolleksjon!

Smiling-seniors-laptopAdobe gjør opprør mot klisjébildene – med å lansere egen kleskolleksjon!

Selskapet som kanskje er mest kjent for programmer som Photoshop, Acrobat, InDesign og Illustrator lanserer en egen begrenset kleskolleksjon – og som gjør narr av klisjéfylte illustrasjonsbilder. Målet er å oppfordre alle til å bruke bedre illustrasjoner og mindre tid på å finne dem.

Husker du tiden da bildebankene var stappfulle med klisjéfylte bilder? Og at det tok vinter og vår bare det å finne det ene rette bildet? Det gjør i alle fall Adobe, som i anledning lanseringen av en ny og forbedret Adobe Stock presenterer kleskolleksjonen ‘Stock Apparel Spring/Summer 16’.

Initiativet er ment som en påminnelse om hvordan ting endrer seg og gir et nostalgisk og humoristisk tilbakeblikk i bildebankenes historie. Som da de fleste illustrasjonene dreide seg om klisjefyltbilder av modeller i moteriktige klær, være seg tannkremsmillende forretningsfolk som tok hverandre i hånden, lykkelige pensjonister på stranden eller overlykkelig telefonoperatører.

– Lanseringen av Adobe Stock Apparel Collection er et humoristisk oppgjør med bølgen av klisjébilder som i stor grad har preget markedsmateriell siden 90-tallet. Med nye Adobe Stock kan man nå velge mellom 50 millioner fotografier, videoer og illustrasjoner, direkte fra Adobes programmer. Så det er absolutt på tide å si farvel til gamle travere, sier Klara Lundquist, nordisk markedssjef for Digital Media hos Adobe.

For tid er penger, så også for den kreative bransjen. Og i en tid hvor alle har tilgang til et hav av digitalt materiell blir det enda viktigere for designere og grafikere å bruke tiden på kreativitet fremfor administrasjon. Takket være en forbedret søkefunksjon kan Adobe Stock dramatisk redusere tiden det tar å finne, lisensiere og bearbeide arkivmateriell.

Smiling-woman-graph– Tid er det eneste vi ikke få nok av og vi ser at kreative bruker altfor mye tid på administrasjon fremfor kreativitet. Med den nye arbeidsflyten i Adobe Stock kan vi redusere dette med over 90 prosent, sier Lundquist.

Ifølge undersøkelsen ”Boosting Design Efficiency Through Integration” utført av Pfeiffer Consulting reduserer Adobe Stock Workflow tiden det tar å jobbe med arkivbilder med hele 90,1 prosent.

Adobe kommer forøvrig med oppdatert versjon av Creative Cloud rundt St.Hans, vi kommer tilbake til dette.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: