Canon lanserer B2-presse

PUBLISERT: 9 juni 2016
OPPDATERT: 9 juni
Hans Dalmeijer, Canon Danmark, står sammen med et par forbløffede japanere foran Canons prototype på en B2 printer – Voyager.
Hans Dalmeijer, Canon Danmark, står sammen med et par forbløffede japanere foran Canons prototype på en B2 printer – Voyager.

Kampen om posisjonering i det digitale B1 og B2 markedet spisser seg, og det virker som det gjelder å vise at man vil være med. På Drupa var det mange tunge aktører som annonserte seg inn i segmentet, deriblant Canon som lokker med en B2 digital trykkmaskin – Voyager – som de vil utvikle i løpet av de neste par årene.
Det er en Full-Width-Array inkjet printer på linje med de vi kjenner fra en rekke andre leverandører, men som skiller seg ut ved at den bygger på teknologien fra fotoprinteren Dream Labo 5000, som er kjent for å levere superhøy fotografisk bildekvalitet.
De foreløpige spesifikasjonene forteller om en hastighet på 3.000 ark i timen, dupleks printet med sju farger. Målgruppen er tydeligvis de som setter toppkvalitet på kravspesifikasjonene, deriblant motemerker, luksusbiler, eksklusive vinprodusenter med flere.

Se også vår forhåndsomtale av Canons Voyager her.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324