Drupa-drama

PUBLISERT: 9 juni 2016
OPPDATERT: 9 juni

drupabrannDet ble dramatikk på Drupamessen da en av hallene ble satt i brann, og 28 personer fikk røykskader. Seks personer er arrestert i forbindelse med den eksplosjonsartede brannen, deriblant en fra Irak og en fra Syria, melder politiet i Düsseldorf.

Det var ved lunsjtid tirsdag at brannen brøt ut i hall 18 på Drupamessen. Den aktuelle hallen ble ikke benyttet for messen, men fungerte som flyktningforlegning for knapt 300 personer. Hallen ble fullstendig ødelagt av brannen.

Brannen var ikke det eneste dramatiske innslaget på årets Drupamesse. En terroristgruppe ble også arrestert av Düsseldorfpolitiet og messen ble evakuert en stund mens politiet gjennomførte et bombesøk i hallene.

Til tross for all dramatikken har det vært livlig aktivitet på messen, og veldig mange nyheter. Viktige områder som fikk oppmerksomhet av både utstillere og publikum er etiketter og emballasje – og selvsagt fortrenger inkjet stadig offset som foretrukket produksjonsmetode i takt med at opplagene synker og personalisering øker.

Drupaledelsen har nå skrinlagt planene om å holde messen hvert tredje år. Etter tilbakemelding fra utstillerne om at hvert tredje år av økonomiske årsaker blir for ofte, fortsetter messen med fire års intervaller, og neste messe blir dermed i 2020.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Avfall blir helt nye produkter med Hexis nye satsing

Avfall fra materialer blir husisolasjon og PVC-rør når Hexis nye resirkuleringsprogram rulles ut i Europa. Under Fespa viser det franske selskapet også en ny ultratransparent film og nye farger i Bodyfence- og Skintac-serien.
hexis_wallgren

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1