Grafiske fag: Enighet om tariffavtaler

PUBLISERT: 16 juni 2016
OPPDATERT: 16 juni

Partene kom fram til en forhandlingsløsning i tarifforhandlingene om trykkeri-,bokbinder-, kartonasje og serigrafioverenskomstene mellom Grafisk bransjeforening/Norsk Industri og Fellesforbundet.

Partene innledet forhandlingene i årets tariffoppgjør i går, tirsdag. OBERNT 1nsdag kveld kom partene til enighet om en avtale som er innenfor rammen for frontfaget med en årslønnsvekst på 2,4 prosent. For Serigrafi- og Bokbinderoverenskomsten gis det et lavlønnstillegg på 2 kroner. Kartonasje- og trykkerioverenskomsten får et kompetansetillegg på 0,75 kr.  For alle overenskomstene er det innrømmet en økning i minstelønnssatsene på 4 prosent i forhold til minstelønnssatsene 2014.

I forhandlingsutvalget på arbeidsgiversiden sitter Ketil H.O. Sivertsen, 07 Media, Tom B. Norland, Ålgård Offset, Sissel Sjølie Nielsen, Oslo Silketrykk, Bjarte Hordnes, Bodoni, Knut Helge Lundeby, Lundeby & Co Bokbinderi, advokat Bernt Jørgen Stray, Norsk Industri og bransjesjef Magnus Thorkildsen, Grafisk bransjeforening.

Fellesforbundet sender den framforhandlede løsning ut til uravstemning. Svarfristen til Norsk Industri er den 26. august 2016.

Les videre

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12