Grafiske fag: Enighet om tariffavtaler

PUBLISERT: 16 juni 2016
OPPDATERT: 16 juni

Partene kom fram til en forhandlingsløsning i tarifforhandlingene om trykkeri-,bokbinder-, kartonasje og serigrafioverenskomstene mellom Grafisk bransjeforening/Norsk Industri og Fellesforbundet.

Partene innledet forhandlingene i årets tariffoppgjør i går, tirsdag. OBERNT 1nsdag kveld kom partene til enighet om en avtale som er innenfor rammen for frontfaget med en årslønnsvekst på 2,4 prosent. For Serigrafi- og Bokbinderoverenskomsten gis det et lavlønnstillegg på 2 kroner. Kartonasje- og trykkerioverenskomsten får et kompetansetillegg på 0,75 kr.  For alle overenskomstene er det innrømmet en økning i minstelønnssatsene på 4 prosent i forhold til minstelønnssatsene 2014.

I forhandlingsutvalget på arbeidsgiversiden sitter Ketil H.O. Sivertsen, 07 Media, Tom B. Norland, Ålgård Offset, Sissel Sjølie Nielsen, Oslo Silketrykk, Bjarte Hordnes, Bodoni, Knut Helge Lundeby, Lundeby & Co Bokbinderi, advokat Bernt Jørgen Stray, Norsk Industri og bransjesjef Magnus Thorkildsen, Grafisk bransjeforening.

Fellesforbundet sender den framforhandlede løsning ut til uravstemning. Svarfristen til Norsk Industri er den 26. august 2016.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324