Luftfukter som passer digitaltrykk

PUBLISERT: 16 juni 2016
OPPDATERT: 16 juni

Airtec har utviklet et luftfuktesystem som også fungerer i mindre lokaler og digitaltrykkerier.

I store lokaler kan man ha munnstykker som spruter ut en vanndamp rett ut i rommet. I mindre rom og plasser, hvor man har digitalt utstyr, er det ikke like klokt å sprute med vann.

Her har Airtec utviklet en boks som suger inn luft fra rommet fra baksiden. Inne i boksen finnes det syv munnstykker med vann, som til sammen kan gi 100 prosent luftfuktighet og hver for seg 14 prosent. Når luftstrømmen kommer i boksen tilføres vanndamp. I den andre enden er det et lag av glassfiber som filtrerer og slipper gjennom den fuktige luften.

Resultatet er at rommet holder riktig luftfuktighet uten at man risikerer at noe blir skadet av vann.

Fordi vann har kjøleeffekt, så fungerer boksen også som luftkondisjonering. 30 grader varm luft med 15 prosent luftfuktighet blir suget inn i en ende av boksen og slippes ut igjen redusert til 21 grader når dampen mettes med opptil 50 prosent vann.

 

 

 

 

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik