Luftfukter som passer digitaltrykk

Airtec har utviklet et luftfuktesystem som også fungerer i mindre lokaler og digitaltrykkerier.

I store lokaler kan man ha munnstykker som spruter ut en vanndamp rett ut i rommet. I mindre rom og plasser, hvor man har digitalt utstyr, er det ikke like klokt å sprute med vann.

Her har Airtec utviklet en boks som suger inn luft fra rommet fra baksiden. Inne i boksen finnes det syv munnstykker med vann, som til sammen kan gi 100 prosent luftfuktighet og hver for seg 14 prosent. Når luftstrømmen kommer i boksen tilføres vanndamp. I den andre enden er det et lag av glassfiber som filtrerer og slipper gjennom den fuktige luften.

Resultatet er at rommet holder riktig luftfuktighet uten at man risikerer at noe blir skadet av vann.

Fordi vann har kjøleeffekt, så fungerer boksen også som luftkondisjonering. 30 grader varm luft med 15 prosent luftfuktighet blir suget inn i en ende av boksen og slippes ut igjen redusert til 21 grader når dampen mettes med opptil 50 prosent vann.

 

 

 

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: