Victoria and Albert Museum velger nettverkskamera fra Canon

canon victoriaCanon Europa, opplyser at Victoria og Albert Museum (V&A) har valgt nettverkskameraer fra Canon som en del av sin nye løsning for visuell overvåking. Museet huser noen av de mest verdifulle samlingene innen kunst og design og trengte en sikkerhetsløsning som ivaretar sikkerheten til både besøkende og utstillingene på en effektiv måte. Museet har allerede 66 Canon-kameraer i drift, inkludert 14 VB-H630D og 52 VB-H730F, og har planer om å utvide antallet  i løpet av de nærmeste årene etter hvert som prosjektet går fremover.

Victoria og Albert Museum er et av de mest ikoniske museene i London og er verdens største museum for kunst og design med 145 gallerier som dekker over 50.000 m2. Museet har stilt ut noen av de mest verdifulle gjenstandene fra kunst- og designverdenen, blant annet den nylig avsluttede Bejewelled Treasures-utstillingen av indiske smykker og juveler – den første utstillingen som var beskyttet av Canons nettverkskameraer. Siden smykkene kom best til sin rett i et mørkt rom der hver gjenstand ble opplyst av individuelle spotlys, måtte kameraene takle svakt lys og krevende forhold, noe Canons nettverkskameraer klarte med bravur. Etter dette vellykkede prøveprosjektet har V&A bestemt seg for å utstyre hele museet med Canon-kameraer i løpet av de neste tre årene, inkludert områder som ikke er åpne for publikum, samt utsiden av bygningen og taket.

Erik Vieira som er Senior Security Manager hos V&A sier:
– Vårt gamle, analoge system klarte ikke å levere den høye oppløsningen vi trengte, så vi ville gjerne gå over til et IP-system. Vi gjorde en test med tre kameraer på museumstaket og Canon-kameraene leverte en kraftig forbedring i bildekvaliteten. Vi ble så imponert at vi bestemte oss for å se nærmere på hva som ellers var mulig med kameraenes innbygde analysemuligheter og med VMS-løsninger fra Wavestore litt lenger frem i tid, for eksempel til å registrere hvor mange som besøker en utstilling og hvordan de beveger seg i galleriområdet – informasjon vi kan bruke til å gi besøkende en enda bedre opplevelse.

V&A samarbeider allerede tett med Canon og er overbevist om at dette samarbeidet vil føre til nye og innovative overvåkingsløsninger i fremtiden. Vieira sier videre:
– Canon har støttet oss på en utmerket måte hele veien med jevnlige besøk i museet for å sikre at hele oppgraderingsprosessen går knirkefritt. Canons forståelse av våre komplekse krav har vist at de eksperter på området, og vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Canon under oppgraderingen av systemet i hele museet.”

VB-H630D og VB-H730F som er brukt i installasjonen til nå, har gitt god visuell dekning av et stort område takket være vidvinkelobjektivene. De sparer allerede museet for penger ved å redusere antall kameraer som trengs for å dekke samme område, og teamet har som mål å redusere det totale antallet kameraer på museet med 25 prosent uten at det går ut over dekningsområdet.

Joe White, Business Development Manager hos Canon UK legger til:
– Vi er veldig fornøyde med hvor godt installasjonen har fungert hittil. Kameraene har allerede bidratt til å avdekke småtyveri utenfor museet, der vi kunne gi politiet et godt bilde av gjerningspersonen. Det er bare ett eksempel på løsningens nytteverdi, og vi ser frem til å utforske mulighetene som finnes, også utover selve sikkerheten, når vi jobber videre med installasjonen.

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: