HP fortsetter å utvikle Pagewide

PUBLISERT: 24 august 2016
OPPDATERT: 24 august

hp_pagewidePagewide skiller seg fra andre storformatskrivere ved at den har hoder som sitter over hele bredden, i stedet for ett skrivehode som farer frem og tilbake mens materialet beveger seg forover. Resultatet er at man får en enormt høy produktivitet – 23 meter ble det produsert i minuttet på Drupa, med en maksbredde på en meter.

hp_pagewide2I et spesielt demolokale ble det vist en film som viste hvordan 11 000 ferdige A1-plakater lå på gulvet etter et skift – sammenlagt 5500 kvm. Da var det tatt hensyn til at maskinen har rengjøringssykluser som kjøres automatisk etter et par hundre trykk samt at trykkeren skulle rekke å stille inn papir og ta hånd om de ferdige haugene.

– Det er et pigmentert blekk som blandes med vann og etter utskrift kan henge utendørs i fire år, sier Tommy Brun fra Olsonic, som allerede har solgt et stort antall Pagewide maskiner i Sverige. Så det er virkelig ikke bare en tegningsmaskin, men derimot veldig allsidig for trykkeriet eller markedsavdelingen også.

Pagewide mates med maksimalt en meter brede ruller og kan skrive ut på papir eller fotopapir i opp til 200 gram. Den kan suppleres med bretteenhet, som etter trykking bretter ned til A4. Praktisk for kart og tegninger, som denne maskinen først og fremst er tenkt for. Vanligst er også at den brukes til butikkskilt, der kvaliteten er fullt tillstrekkelig.

– Et bevis på maskinens styrke fikk vi da Arkitektkopias franchisetager valgte den. Vi har allerede fått bestilling på fem maskiner bare fra disse, forteller Niclas Ulriksson fra Olsonic.
– Et bevis på maskinens styrke fikk vi da Arkitektkopias franchisetager valgte den. Vi har allerede fått bestilling på fem maskiner bare fra disse, forteller Niclas Ulriksson fra Olsonic.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324