HP fortsetter å utvikle Pagewide

hp_pagewidePagewide skiller seg fra andre storformatskrivere ved at den har hoder som sitter over hele bredden, i stedet for ett skrivehode som farer frem og tilbake mens materialet beveger seg forover. Resultatet er at man får en enormt høy produktivitet – 23 meter ble det produsert i minuttet på Drupa, med en maksbredde på en meter.

hp_pagewide2I et spesielt demolokale ble det vist en film som viste hvordan 11 000 ferdige A1-plakater lå på gulvet etter et skift – sammenlagt 5500 kvm. Da var det tatt hensyn til at maskinen har rengjøringssykluser som kjøres automatisk etter et par hundre trykk samt at trykkeren skulle rekke å stille inn papir og ta hånd om de ferdige haugene.

– Det er et pigmentert blekk som blandes med vann og etter utskrift kan henge utendørs i fire år, sier Tommy Brun fra Olsonic, som allerede har solgt et stort antall Pagewide maskiner i Sverige. Så det er virkelig ikke bare en tegningsmaskin, men derimot veldig allsidig for trykkeriet eller markedsavdelingen også.

Pagewide mates med maksimalt en meter brede ruller og kan skrive ut på papir eller fotopapir i opp til 200 gram. Den kan suppleres med bretteenhet, som etter trykking bretter ned til A4. Praktisk for kart og tegninger, som denne maskinen først og fremst er tenkt for. Vanligst er også at den brukes til butikkskilt, der kvaliteten er fullt tillstrekkelig.

– Et bevis på maskinens styrke fikk vi da Arkitektkopias franchisetager valgte den. Vi har allerede fått bestilling på fem maskiner bare fra disse, forteller Niclas Ulriksson fra Olsonic.

– Et bevis på maskinens styrke fikk vi da Arkitektkopias franchisetager valgte den. Vi har allerede fått bestilling på fem maskiner bare fra disse, forteller Niclas Ulriksson fra Olsonic.

Tags: , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *