HP fortsetter å utvikle Pagewide

PUBLISERT: 24 august 2016
OPPDATERT: 24 august

hp_pagewidePagewide skiller seg fra andre storformatskrivere ved at den har hoder som sitter over hele bredden, i stedet for ett skrivehode som farer frem og tilbake mens materialet beveger seg forover. Resultatet er at man får en enormt høy produktivitet – 23 meter ble det produsert i minuttet på Drupa, med en maksbredde på en meter.

hp_pagewide2I et spesielt demolokale ble det vist en film som viste hvordan 11 000 ferdige A1-plakater lå på gulvet etter et skift – sammenlagt 5500 kvm. Da var det tatt hensyn til at maskinen har rengjøringssykluser som kjøres automatisk etter et par hundre trykk samt at trykkeren skulle rekke å stille inn papir og ta hånd om de ferdige haugene.

– Det er et pigmentert blekk som blandes med vann og etter utskrift kan henge utendørs i fire år, sier Tommy Brun fra Olsonic, som allerede har solgt et stort antall Pagewide maskiner i Sverige. Så det er virkelig ikke bare en tegningsmaskin, men derimot veldig allsidig for trykkeriet eller markedsavdelingen også.

Pagewide mates med maksimalt en meter brede ruller og kan skrive ut på papir eller fotopapir i opp til 200 gram. Den kan suppleres med bretteenhet, som etter trykking bretter ned til A4. Praktisk for kart og tegninger, som denne maskinen først og fremst er tenkt for. Vanligst er også at den brukes til butikkskilt, der kvaliteten er fullt tillstrekkelig.

– Et bevis på maskinens styrke fikk vi da Arkitektkopias franchisetager valgte den. Vi har allerede fått bestilling på fem maskiner bare fra disse, forteller Niclas Ulriksson fra Olsonic.
– Et bevis på maskinens styrke fikk vi da Arkitektkopias franchisetager valgte den. Vi har allerede fått bestilling på fem maskiner bare fra disse, forteller Niclas Ulriksson fra Olsonic.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik