ITO/Pall-Pack har kjøpt det svenske foretaket Gorvak AB

– Det blir en perfekt match, som kommer til å gi enda bedre løsninger og ressurser tilgjengelig for våre kunder, sier Tomas Fredriksson og Axel Hagen.

– Det blir en perfekt match, som kommer til å gi enda bedre løsninger og ressurser tilgjengelig for våre kunder, sier Tomas Fredriksson og Axel Hagen.

I en stor satsning på det svenske pakkemarkedet har norske ITO/Pall-Pack kjøpt det svenske foretaket Gorvak AB.

Gorvak har mer enn 40 års historie på det svenske markedet og har vært leverandør av blant annet stroppemaskiner fra tyske Mosca i alle år, og har en kundeliste som innbefatter blant annet Ikea, Stora Enso, Marbodal, Smurfit kappa, H&M, Adlibris og DS Smith. Bak roret står eieren Tomas Fredriksson, som er fornøyd med oppkjøpet fra ITO/Pall-Pack.

– Det blir en perfekt match, som kommer til å gi enda bedre løsninger og ressurser tilgjengelig for våre kunder. Vi styrker organisasjonen på salgssiden og kommer til å kunne tilby løsninger fra ledende produsenter som Radpak, Carryline, Kuka Robotics, Jomet med flere.

Naturligvis kan svenskene nå også tilby Pall-Packs egne produkter, da ITO/Pall-Pack har egen produksjonsavdeling i Norge, der de blant annet utvikler, produserer og tilpasser strekkfilmsmaskiner.

– Vi kommer fremover i større grad enn tidligere å skreddersy og levere komplette pakke- og palleteringslinjer med transportbånd, maskiner, industriroboter og annet, med avanserte styringssystemer som er tilpasset kundens konkrete behov, forteller Tomas Fredriksson.

Mosca buntemaskin.

Mosca stroppemaskin.

Salg og service i Sverige kommer til å fortsette som vanlig, akkurat som samarbeidet med Mosca. Tomas Fredriksson understreker at den tyske produsenten Mosca støtter fullt opp under sammenslåingen. – Mosca kjenner ITO/Pall-Pack godt fra det norske markedet, der de har samarbeidet gjennom mange år. For oss er det en selvfølge å satse videre på Mosca, de har produkter og løsninger som har vist seg driftssikre og lønnsomme for kundene våre i en årrekke. Han forteller også at årsaken til at han velger å selge selskapet er at han nærmer seg pensjonsalderen og ønsker å finne løsninger som er best for kunder og medarbeidere.

– En overtakelse fra norske ITO/Pall-Pack er unektelig den beste løsningen vi har kunnet få til, de kjenner både produktene og markedet og har solid økonomi og like lang erfaring i bransjen som oss. Nå får jeg selv muligheten til å være med og utvikle den nye organisasjonen frem til jeg blir pensjonist. Det skal bli både trivelig og interessant.

Det er en kunnskap og en innstilling som Axel Hagen fra ITO/Pall-Pack støtter fullt opp om. – Det norske og svenske markedet har mange likhetstrekk, og vi har i mange år ønsket en sterkere satsning utover Norge. Nå har vi funnet en perfekt modell for det, der vi kan tilby det svenske markedet det beste fra både Gorvak og ITO/Pall-Pack, sier Axel Hagen.

Pall-Packs strekkfilmsmaskiner produseres i Norge.

Pall-Packs strekkfilmsmaskiner produseres i Norge.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *