Utdanning og ryddighet

PUBLISERT: 15 september 2016
OPPDATERT: 15 september

Skilt- og dekorforeningen i Norge har i mange år arbeidet for at skilt- og dekor skal bli et fag. Det har de klart gjennom ti års innsats. I dag tar ansatte i bransjen fagbrev og har nå nylig fått muligheten til å ta mesterbrev.

Jan Gunnar Fjeldberg, Skilt- og dekorforeningen
Jan Gunnar Fjeldberg, Skilt- og dekorforeningen

– Jeg tror utdanning og ryddighet vil bli stadig viktigere for bransjen vår i fremtiden. Spesielt fordi vi i større grad er med på å påvirke hvordan bymiljøer utvikles, hvordan informasjonen fremstilles, hvordan budskap oppfattes og hvordan mennesker påvirkes av en stadig økende mengde eksponering, sa lederen av Skilt- og dekorforeningen Jan Gunnar Fjeldberg under åpningen av Sign&Print-messen i Exporama, Hellesrudsletta.
Han understreket det kollektive ansvar bransjen har for å holde et faglig og etisk høy standard overfor oppdragsgivere og samfunnet.
-Sammen kan vi bidra til sunne, renslige konkurranseforhold og metoder på tvers av bransjen og bransjene. Sammen kan vi hjelpe, lære, pushe, heie og utfordre hverandre videre slik at vi som bransje fortsetter å utvikle oss, sa Fjeldberg.
Skilt- og dekorforeningen ble etablert for 17 år siden. Foreningen har i dag nærmere 70 store og små virksomheter som medlemmer.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Landa Printing overrasker stort

Med overraskende salgstall og presentasjon av to nye trykkpresser var Landa en av de store overraskelsene på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutten av mars.
Landa_01

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1