Utdanning og ryddighet

PUBLISERT: 15 september 2016
OPPDATERT: 15 september

Skilt- og dekorforeningen i Norge har i mange år arbeidet for at skilt- og dekor skal bli et fag. Det har de klart gjennom ti års innsats. I dag tar ansatte i bransjen fagbrev og har nå nylig fått muligheten til å ta mesterbrev.

Jan Gunnar Fjeldberg, Skilt- og dekorforeningen
Jan Gunnar Fjeldberg, Skilt- og dekorforeningen

– Jeg tror utdanning og ryddighet vil bli stadig viktigere for bransjen vår i fremtiden. Spesielt fordi vi i større grad er med på å påvirke hvordan bymiljøer utvikles, hvordan informasjonen fremstilles, hvordan budskap oppfattes og hvordan mennesker påvirkes av en stadig økende mengde eksponering, sa lederen av Skilt- og dekorforeningen Jan Gunnar Fjeldberg under åpningen av Sign&Print-messen i Exporama, Hellesrudsletta.
Han understreket det kollektive ansvar bransjen har for å holde et faglig og etisk høy standard overfor oppdragsgivere og samfunnet.
-Sammen kan vi bidra til sunne, renslige konkurranseforhold og metoder på tvers av bransjen og bransjene. Sammen kan vi hjelpe, lære, pushe, heie og utfordre hverandre videre slik at vi som bransje fortsetter å utvikle oss, sa Fjeldberg.
Skilt- og dekorforeningen ble etablert for 17 år siden. Foreningen har i dag nærmere 70 store og små virksomheter som medlemmer.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324