Digitalt bokbinderi

Bokproduksjonen går for fullt. Gule, morsomme hardcover-bøker til Aschehoug fyker rundt på produksjonsbåndene i forskjellige stadier- og havner på en fyldig pall og på vei mot sitt endelige bestemmelsessted. De er digital-produserte. Det er åpen dag hos Bokbinderiet Johnsen og mange samarbeidspartnere, kunder og leverandører blir presentert for en rykende fersk digital bokproduksjonslinje.

Fersk, ja den har vægodt-humor-redusertrt i drift en stund, og alle ansatte har vært nærmest på treningsleir for å kunne betjene det nye vidunderet og de fleste andre poster i bokproduksjonen. –vi er utrolig takknemlige for å ha kommet så langt. Vi måtte gjøre noe etter at vi kjente på betydelige utfordringer da vi i løpet av få uker måtte håndtere en tredjedel av årsproduksjonen. Vi måtte øke kapasiteten og bli enda mer effektive, sa en smilende daglige leder Per Johnsen til de fremmøte.

Bokkjeden er bokbinderiets hovedmaskin, og MÜLLER MARTINI DIAMANT MC60 er teknologisk utstyrt for fremtidens produkter og ordrestørrelser, er spesialutstyrt og tilrettelagt for Print on Demand /Just in Time produksjon. -Vi får bedre kvalitet, fleksibilitet og en kapasitets/produktivitetsøkning.

Han takket leverandørene, engasjerte ansatte og ikke minst Grafisk Utdanningsfond som bidro til at det omfattende opplæringsprogrammet kunne gjennomføres.

Den positive gjengen i Bokbinderiet Johnsen er levende opptatt av at norsk bokproduksjon skal konkurrere med lavkostland-produksjonen. Med investeringene i nytt, digitalt produksjonsutstyr og system for ordrehåndtering, er de absolutt på sporet.

-Vi står atskillig sterkere nå og ser store gevinster på kvaliteten. Vi er stolte av å være bokbindere, sa Nils Alfred Johnsen, produksjonsansvarlig og teknisk leder.per-og-jan-erik-med-gjester-redusert

De besøkende tok seg god tid til omvisning i produksjonslokalene hvor det kjøres to-skift. Det er spennende å se hvordan en bok blir til. Det er mange operasjoner, litt manuell håndtering – men nå med nytt utstyr – atskillig mindre enn før. Og det er god kontroll med hele produksjonsprosessen.

Bokbinderiet Johnsen AS eies og drives av tredje generasjon etter Kristoffer Johnsen som etablerte bokbinderi  i Skien i 1931. Selskapet har 25 årsverk.

Hovedprodukter er trådheftede Soft- og hardcoverbøker, trykket i offset eller digitalt. Bedriften er i dag det enestachehough-bok-i-produksjon-med-a-representante selvstendige bokbinderiet i Norge, og et av svært få i Scandinavia.

-For å møte fremtidens utfordringer videreutvikler vi bedriften.  Vi gjennomfører kommunikasjons- kunnskaps- og kompetansemessig, samt teknologiske fornyinger, sa Per Johnsen før den nyankomne maskinen.

– Vårt ordresystem er forbedret og omarbeidet, slik at vi ved ordreregistrering kan kommunisere avvik i forhold til ønsket leveringstid. Målsetting med opplæringen var øket kompetanse og kunnskap. Vi ville få inn flere operatører, slik at vi ved behov kan legge inne flere skift. Dette vil sikre bedre ordregjennomføring og kommunikasjon med våre kunder, uttalte Nils Alfred og Per Johnsen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: