Ny versjon av Photoshop Elements

PUBLISERT: 5 oktober 2016
OPPDATERT: 5 oktober
Adobe lanserer nye versjoner av Photoshop Elements og Premiere Elements. Illustrasjon: Adobe.
Adobe lanserer nye versjoner av Photoshop Elements og Premiere Elements. Illustrasjon: Adobe.

Adobe lanserer nye versjoner av Photoshop Elements og Premiere Elements

En ny versjon av de populære Adobe Elements-programmene er nå tilgjengelig. Tekst laget av bilder, ansiktsgjenkjenning, automatisk tagging og kunstkonvertering- og automatisering av tilsynelatende kompliserte prosesser, er noen av nyhetene.

De nye versjonene av Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements byr på en rekke nyheter, forbedringer og effektive verktøy som gjør foto- og videoredigering enklere og resultatene bedre. Programmene er utviklet for at amatører gjennom et enkelt brukergrensesnitt skal få tilgang til samme avanserte verktøy og teknologi som profesjonelle.

– Elements-programmene gjør det enkelt å organisere, redigere og dele bilder og videoer. I de nye versjonene har vi automatisert prosessene rundt organisering og redigering, så brukerne kan fokusere på motiv, innhold og deling med andre, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe.

Nyheter i Photoshop Elements 15 (foto)

· 5 nye Guided Edits – trinn-for-trinn instruksjoner gjør tilsynelatende komplekse oppgaver til en lek.
· Photo Text – konverterer bilder til visuell tekst med et markant utseende og skygger som skiller seg ut. Blant annet Ideelt for de som lager fotomontasjer, utklippsbøker og skilt.
· Painterly – konverterer bilder til unike kunstverk, perfekt for deling på sosiale medier eller utskrift.
· Effects Collage – legger flere effekter på et enkelt bilde, med en rekke ulike maler og temaer å velge mellom.
· Speed Pan – legger til ‘motion blur’ bak motivet for å skape dramatiske og actionfylte effekter.
· Frame Creator – gir muligheten til å lage egne skreddersydde rammer, som så kan legges til det eksisterende rammearkivet.
· Adjust Facial Feature – gjør det mulig å snu rynker og uttrykk opp-ned, justere skjelende øyne og andre raske tilpasninger så alle i bildet tar seg best mulig ut.
· Enhanced Filter Gallery – ideelt for å skape nye kunstneriske uttrykk og fremme sin egen kreativitet, nå med enda enklere filtervalg og finjustering av detaljer.

Nyheter i Premiere Elements 15 (video)

· Layer Adjustment Guided Edit – gir videoer en ‘signatur look’ ved å legge til effekter på tvers av flere klipp eller en hel film på en gang.
· Haze Removal – gjør det mulig å fjerne dis og andre uklarheter slik at bakgrunnen blir like skarp som forgrunnen.
· Remix – gir brukeren mulighet til å mikse musikkfiler til å matche lengden på videoer, med naturlige lyder og overganger.
· Face Detection – funksjon lagt til ‘Smart Trim’, ‘Favorite Moments’ og ‘Pan & Zoom’, som prioriterer og foreslår de viktigste opptakene med selve menneskene i filmen i fokus, uten andre unødvendige opptak.
· Video Collage – vekker minner til liv med dynamiske bilde- og videomontasjer som enkelt kan deles på sosiale medier.

Nyheter i Elements Organizer 15 (organisering)

· Touch Enabled – ’Organizer’ og ’Quick Edit’ er gjort berøringsvennlige, så man med én finger kan finne, sortere og foreta raske forbedringer på bilder.
· Enhanced Search – utvidede søkemuligheter som inkluderer bl.a. ting, steder, hendelser eller andre favorittemaer.
· Smart Tags – merker nå automatisk bilder basert på temaer, som f.eks. solnedgang, bursdag, dyr, m.m., så brukeren sparer tid på tagging.
· Enhanced Instant Fix – gjør det raskt og enkelt å redigere flere bilder på en gang.

Pris og tilgjengelighet

Adobe Photoshop Elements 15 og Adobe Premiere Elements 15 er allered tilgjengelige, både som en samlet pakke eller som frittstående produkter for både Windows og Mac. Samlet koster programmene kr. 1476,25. Som oppgradering fra tidligere versjoner koster de totalt kr. 1216,25. Enkeltvis koster programmene kr. 980,- eller som oppgradering fra tidligere versjoner kr. 802,50. Egne priser gjelder for studenter. Begge produktene kan lastes ned som en 30-dagers gratis prøveversjon.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324