Første matforpakning helt i papir

161006_lovisawestergrenbillerudkorsnasAxello Zap er et helt nytt støvtett materiale, fremstilt kun av papir som Lovisa Westergren fra Billerud Korsnäs viser frem et eksempel på. Axello Zap er først på markedet med denne emballasjen for ulike typer av næringsmidler som müsli, pasta og gryn. Foruten å forenkle i gjenvinningen så har materialet 65 prosent lavere karbondioksidavtrykk enn tilsvarande plastforpakninger.

161006_lovisawestergrenbillerudkorsnas2Fibreform er et kartongmateriale som benyttes til ulike typer av næringsmiddelemballasje. Det kan gis både ulike former og strukturer for å øke berøringsfølelsen eller gjøre det lettere å holde i med varm drikke. Til materialet finnes det en omfattande økologisk miljøutredelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: