Lasertryk investerer kraftig digitalt

PUBLISERT: 13 oktober 2016
OPPDATERT: 13 oktober

Danske Lasertryk, som for tiden er på storoffensiv i Norge og Sverige, fortsetter å investere i sitt trykkeri. Nå tar de et skritt videre og investerer i en HP Pagewide Web Press T240 HD. Den nye digitalpressen gjør at Lasertryk kan bli konkurransedyktige på opplag under 1000 trykk.

Den nye pressen benytter høyoppløste blekkhoder (2400 per tomme) og kjører to dråper på hvert punkt for å sikre kvaliteten.

– Etter mitt skjønn er dette den første raske rullepressen som har full grafisk trykkvalitet, noe som gir oss muligheten til å konkurrere på et helt nytt område, sier Esben Mols Kabel, konsernsjef og administrerende direktør hos Lasertryk og fortsetter:

– Med to HP Indigo i vår maskinpark allerede var vi overbeviste om at HP skulle være en ideell partner for vår neste installasjon, og vi har ikke blitt skuffet. I og med kombinasjonen av høy produktivitet og lave kostnader ser vi frem til å se de fordelene som den nye printeren kommer til å gi både oss og våre kunder.

Lasertryk har sitt hovedkontor i Århus, Danmark, og de har vokst i løpet av de siste årene. Nå har de en kundebase som omfatter 15 av Danmarks 20 største bokforlag, sammen med en rekke satellittanlegg over hele kontinentet. HP Pagewide Web Press T240 HD skal installeres ved Lasertryks Stettin-anlegg i Polen, i januar 2017.

– Etter å ha jobbet i nærheten av Visutech i et antall år har vi nylig begynt å samarbeide med dem for å få ut våre Pagewide-maskiner til trykkleverandører i Norden. Vi har allerede sett at et antall kunder, som Lasertryk, tar til seg Pagewide-teknikk i denne regionen, og vi er overbeviste om at vi kommer til å se mange flere fremover, sier Francesco Crotti, som er ansvarlig for HPs Indigo og PWP kommersielt i Europa, Midtøsten og Afrika.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik