Konica Minolta og Canon A-listet for miljøengasjement

PUBLISERT: 10 november 2016
OPPDATERT: 21 mars
Linda Elmén
Linda Elmén

CDP, tidligere kjent som Carbon Disclosure Project er en internasjonal, anerkjent organisasjon som leverer et system for å måle, avsløre, administrere og dele viktig miljømessig informasjon blant selskaper og byer rundt om i verden. Nå har mer enn 5000 internasjonale selskaper har blitt vurdert, hvor 193 av disse havnet på A-listen, «The Climate A List 2016».

Blant selskapene som har fått innpass på denne listen finner vi både Konica Minolta og Canon.

– Å skape en bærekraftig verden for nåværende og fremtidige generasjoner står sentralt i Konica Minoltas filosofi «The Creation of New Value», heter det i en pressemelding fra Konica Minolta. – Vi er opptatt av å redusere vår påvirkning på miljøet samt å hjelpe våre kunder med å gjøre det samme. Derfor utfordrer vi oss selv kontinuerlig med ambisiøse mål om å ta ansvar og bidra til en bedre verden. Vår langsiktige miljøplan er å redusere CO2-utslipp gjennom hele produktets levetid med 80 % innen 2050.

– Canon har strevsomt og langsiktig arbeidet med å minske miljøpåvirkningen per produkt og det kjennes ekstra fint at vi overgikk målet og at vi nå har fått denne oppmerksomheten av CDP, sier Linda Elmén, Nordisk miljøsjef hos Canon. Siden 2008 er Canons utslipp av CO2 minsket med 30 prosent. Foretaket skriver at målet med deres miljøvisjon ”Action for green”, som ble innført i 2008, var å minske utslippet av CO2 med 3 prosent for hvert produkt. Tiltakene har blant annet vært energibesparingsaktiviteter ved produksjonsanlegg, distribusjonsomstilling, minsket energiforbruk under produktanvendelse, gjenbruk av deler og gjenvinning av forbruksmateriell.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag