Mer fra Viscom

Den 2 november ble årets Viscom-messe avholdt i Frankfurt. Her kan du lese den første delen fra messen, om blant annet hvordan du kan jobbe for at ditt produkt skal synes – og kjøpes.

sapo1803-halv-sekund12

Er du en mindre skiltmaker? Da kan et kit fra hollandske Signprofil hjelpe deg. Du kjøper et kit med grunnverktøy…

sapo1803-halv-sekund13

…og aluminiumprofiler som du kan hefte til kanten på bokstavene og skru fast…

sapo1803-halv-sekund14

…før du legger på disse tetningslistene, som også er utstyrt med aluminium i midten slik at de ekspanderer på samme måte som resten i kulde og varme.

sapo1803-halv-sekund15

The Magic Touch hade bygget en hel landsby som inspirasjon for sine kunder. De har stor bredde i sine materialer for transfertrykk til t-skjorter, tre, plast og glass. Evnen til å trykke hvitt i bunnen har åpnet mange nye muligheter.

sapo1803-halv-sekund16

Vista er en israelsk produsent av skiltsystemer, som akkurat nå er i Europa og søker distributører.

sapo1803-halv-sekund17

HPs 160 centimeter brede seksfargers lateks storformat har nå kommet i en ny HP Latex 560 versjon som produserer 23–28 kvadratmeter i timen, avhengig av om trykket skal være inne eller ute. Den har også et modus på bare 6 kvadratmeter i timen, for trykk som etterpå skal kunne belyses bakfra.

Skriveren finnes også i en 570-versjon, der forskjellen er at den har treliters i stedet for 0,75 liters blekktanker.

sapo1803-halv-sekund18

HP:s lateksskrivere i 300-serien har nå fått tallet 5 etter modellbetegnelsen. Det er to ting som er nye. Det ene er at det nå sitter en kniv også i 315-335 serien, slik at man får ferdig skårne utskrifter. Det andre er en softwareoppgradering som gjør at skriveren begynner å printe jobb nummer 2 samtidig som jobb nummer 1 herdes i de tilfellene der jobb 1 og 2 skrives ut med samme instillingar. Den oppgraderingen kommer også automatisk til alle eksisterende maskiner som er onlinetilkoplet til HPs support.

sapo1803-halv-sekund19

På Sign&Print messen i Kista 7–9 februar kommer Sharp til å ha en stor utstilling av skjermer for digital signage. På Viscom hadde de en litt mindre tilsvarende. Det stilles spesielle krav til disse skjermene, som skal være i stand til i være i gang døgnet rundt i lang tid før de begynner å miste lysstyrke.

sapo1803-halv-sekund20

Danish Sign Export har begynt å selge sine sammenleggbare skiltsystemer i USA. Steen Lauritzen fortalte at det har resultert i at de amerikanske silketrykkernes forening SGIA utså dem til ”Product of the year”.

sapo1803-halv-sekund21

Luksusprodukter kan sveve frem på et magnetfelt med hjelp av produkter fra Usables. Du lader et magnetfelt med fire magneter, hvis intensitet varierer slik at den svevende platen roterer. Maksimalt to kilo kan man stille på de største av Usables plater.

sapo1803-halv-sekund22

Rollsroller har trykket inn ny energi i sitt foretak etter at de i vår lanserte de nye monteringsbordene. På Viscom hadde de intet mindre enn fire bord stående ved siden av hverandre.

sapo1803-halv-sekund23

Med Anapurna H2500iLED hekter Agfa seg på trenden med led-lys til uv-herdende blekk. Det som lokker er lavt energiforbruk kombinert med egenskapen at trykket herder med en gang og gir en høy kvalitetsfølelse. 16 watt per kvadratcentimeter er energiforbruket i denne luftkjølte maskinen. Den lavere temperaturen gjør at materialutvalget blir større.

H2500iLED hadde premiere på Drupa i mai, men nå ble denne 2,5 meter brede maskinen for første gang vist på en sign-messe. Den er hybrid på den måten at den både kan kjøre harde materialer og materialer i rull.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: