Varodd først i Norge med Excelagraphix 4800

PUBLISERT: 10 november 2016
OPPDATERT: 10 november

varoddKristiansands-bedriften Varodd er Sørlandets største leverandør av fiberbaserte emballasjeprodukter. Produksjonsleder Åge Bakke ser frem til å ta i bruk den superraske plotteren Excelagraphix 4800 fra Xanté. I sommer investerte Varodd i et helautomatisert skjærebord for papp, og med kjøpet av den nye plotteren vil de nå få en heldigital produksjonslinje for profiltrykk på papp i små og mellomstore serier. – Ikke minst vil leveringstiden gå adskillig ned, sier Åge Bakke.

Digitaltrykk av emballasje er et av de største vekstområdene i grafisk bransje. Excelagraphix 4800 er en perfekt løsning for firefargers trykk på papp/ kartong i mindre opplag, eller for variable data på emballasje, hevder leverandøren.

Xanté har stor suksess med den superraske 48″ plotteren Excelagraphix 4800. Trykker på opptil 15.9 mm tykkelse og utskrifthastigheten er 30 cm i sekundet ved 1600 x 800 dpi, noe som betyr en produksjonshastighet opp til 500 kvadratmeter i timen!

Maskinen skal være meget enkel å operere, ingen omstilling for forskjellige formater og den krever liten plass (2.1m B x 1.2m H x 2.5m L). Maksimalt format er 121.9cm x 3m.


Video:


Leverandør av maskinen er Stein Raaness AS.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324