Varodd først i Norge med Excelagraphix 4800

PUBLISERT: 10 november 2016
OPPDATERT: 10 november

varoddKristiansands-bedriften Varodd er Sørlandets største leverandør av fiberbaserte emballasjeprodukter. Produksjonsleder Åge Bakke ser frem til å ta i bruk den superraske plotteren Excelagraphix 4800 fra Xanté. I sommer investerte Varodd i et helautomatisert skjærebord for papp, og med kjøpet av den nye plotteren vil de nå få en heldigital produksjonslinje for profiltrykk på papp i små og mellomstore serier. – Ikke minst vil leveringstiden gå adskillig ned, sier Åge Bakke.

Digitaltrykk av emballasje er et av de største vekstområdene i grafisk bransje. Excelagraphix 4800 er en perfekt løsning for firefargers trykk på papp/ kartong i mindre opplag, eller for variable data på emballasje, hevder leverandøren.

Xanté har stor suksess med den superraske 48″ plotteren Excelagraphix 4800. Trykker på opptil 15.9 mm tykkelse og utskrifthastigheten er 30 cm i sekundet ved 1600 x 800 dpi, noe som betyr en produksjonshastighet opp til 500 kvadratmeter i timen!

Maskinen skal være meget enkel å operere, ingen omstilling for forskjellige formater og den krever liten plass (2.1m B x 1.2m H x 2.5m L). Maksimalt format er 121.9cm x 3m.


Video:


Leverandør av maskinen er Stein Raaness AS.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik