Nytt fra Ricoh

PUBLISERT: 24 november 2016
OPPDATERT: 24 november
Ricoh
Ricoh Pro 8200s

Ny serie med sort/hvitt printere, ny høykapasitets Interposer, og nye ferdiggjøringsløsninger.

Ricoh har lansert Pro 8200s serien med printere. Dette er en høyhastighets sort/hvittprinter for det digitale markedet. Den tar et stort utvalg substrater, heter det fra Ricoh. I tillegg tilbys også en mer kreativ produksjonsmiks, som gjøres mulig ved help av en High Capacity Interposer. Her er det mulig med for- og baksider eller innmat trykket i offset eller med blekk, som behandles inline til ferdige bøker og manualer. 8200-maskinen er også utstyrt med mulighet for å printe bannerformat på 700 mm. En forbedret stacker tillater dessuten bruk av tyngre papirkvaliteter.

Hastigheten oppgis til maks 136 sider i minuttet, med oppløsning på 1.200 x 4.800 dpi VCSEL kvalitet. Papirvekter opptil 350 g, også bestrøket, kan kjøres, og det er støtte for NCR og førtrykte medier. Maskinen blir vist første gang under et kundearrangement i Telford i England nå i november, og vil være tilgjengelig på markedene i Europa i januar 2017.

Ricoh lanserer også to nye ferdiggjøringsløsninger i disse dager. To heftemaskinmodeller fra Duplo, DMB 350 og DBM 600, kan begge settes inline i Ricohs Pro C9110, C7100 og Pro 8200 produksjonsprintmaskiner.

ricoh_neon_yellow
Neongult trykk. Foto:Ricoh

Arkpressen Pro C7100X fra Ricoh har nå fått muligheten til å ha neongul som femtefarge. Dermed kan mange typer trykksaker få nye og varierte uttrykk. Tidligere har femtefargen hatt mulighet for enten hvit toner eller gloss. Den neongule fargen fluoriserer når det belyses med svart, og Ricoh foreslår derfor også sikkerhetstrykk som en mulig anvendelse.

Løsningen er klar på markedet nå, i hele Europa.

Lenke:

Pro 8200s

Les videre

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324