Familieforetaket med bredt fokus

signcom_frobergs_roll-xFamilieforetaket Fröbergs som ligger i Lotorp, Finspång, Sverige, har eksistert siden 1879. Det startet med grunnleggeren John Fröberg som lagde visittkort, korrespondansekort og brevpapir. Foretaket ble holdt i familien frem til 1980-tallet, da det praktiskt talt byttet familie da det ble kjøpt opp av Urban Harting, og drives i dag av hans sønn Anders.

Fröbergs har lenge vært i bresjen når det gjelder kundetilpassede kontorartikler som stempler, visittkort, flagg, skilter, navneskilt, brevpapir og etiketter. I dag ligger det dessuten et stort fokus på de større formatene.
– Vi eier også Skyltbolaget i Nykvarn, hvilket gjør at vi har utvidet skiltsortimentet ytterligere, sier Magnus Rehnberg, plassjef på Fröbergs.

I dag er en av deres største kunder Region Östergötland, som mest av alt bedriver helsepleie. Skyltbolaget i Nykvarn er totalentreprenør der når det gjelder skilting, noe som var en av de viktigste grunnene til at de for to år siden slo til og kjøpte Mimaki UV JFX200 i storformat og Print & Cut CJV150 fra Signcom.

– Alle takskilt og liknende lager vi i JFX200. Før skar vi ut vinylbokstavene til skiltene, noe som tok ganske lang tid. Nå kan vi bara legge skiltene på bordet og trykke teksten, hvilket har gjort prosessen mye hurtigere, sier Magnus Rehnberg.
Han poengterer også at store kundekonti ofte kan spise opp et foretak, så det å kunne speede opp produksjonen med de nye maskinene innebærer også at de kan drive virksomheten som tidligere, uten at deres andre kunder blir lidende.
– Sånn i ettertid må man jo innse at det nok ikke hadde fungert uten investeringene. Da hadde vi behøvd mer personale, noe som presser økonomien en hel del. Maskinene hjelper jo til i så måte, med å gjøre en del av menneskenes jobb, sier Magnus Rehnberg.

Dere har også det første appliseringsbordet Roll-X fra Signcom, hvordan bruker dere det?
– Vi bruker det til å montere trykk og laminere skilt som skal være utendørs, uv-laminatet gjør at det tåler sollyset bedre. Før måtte vi laminere for hånd med en montasjeskrape, men nå slipper vi det, hvilket også gjør produksjonen raskere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *