InterMail investerer i Xerox Impika inkjetprinter

PUBLISERT: 30 november 2016
OPPDATERT: 30 november
Produksjonsjef Allan Rasmussen (th) vurderer at mange oppgaver vil flytte fra offset til inkjet med deres nye Impika Compact. Til venstre printoperatør Finn Enevoldsen.
Produksjonsjef Allan Rasmussen (th) vurderer at mange oppgaver vil flytte fra offset til inkjet med deres nye Impika Compact. Til venstre printoperatør Finn Enevoldsen.

I august 2016 ble InterMail A/S sin seneste investering, en Xerox Impika Compact rulleprinter, installert og tatt i bruk. Det er en 4-fargers dupleks inkjetprinter med en printbredde på 474 mm, og en hastighet på opp til 127 meter i minuttet. I prosessen med valg av printer var flere leverandører inne, men valget falt på Xerox, kombinert med etterbehandlingsutstyr fra Hunkeler.
– Vårt volum på Impika-printeren overstiger klart våre forventninger, uttaler produksjonsjef Allan Rasmussen og fortsetter: – Det har vist seg at kvaliteten er så god at vi nå kan klare mange av de oppgavene vi tidligere håndterte som offset. Kvaliteten er for de fleste kunders vedkommende fullt ut tilfredsstillende, særlig på simple print som fakturapapir, brevpapir, følgesedler og den slags.
intermail_02
Muligheten for å kunne produsere print med dynamisk kommunikasjon (f.eks. trans-promoer) ser InterMail som en stor fordel. – Med de mulighetene vi har i dag for å behandle og segmentere våre kunders data, kan vi målrette kundens budskap til den enkelte mottaker, ikke bare med flettede personlige budskap, men også med aktive lenker i f.eks eposter via bildetekster og tilbud, som er styrt av kundens adferd, forteller Allan Rasmussen.
Det tilkoplede Hunkeler-utstyret kan lage dynamiske perforeringer, samt deretter skjære i de ønskede formatene. Dertil kommer muligheten for å false med utstyr fra Müller Martini.
For kundene er den store fordelen at det kan produseres variable data i en hastighet og kvalitet som gjør at overproduksjon av førtrykte dokumenter er overflødig, og at de ikke har behov for å lagerføre sine varer. Foreningshefter, manualer, fagblader med mere kan produseres i meget små opplag, og er meget konkurransedyktig i forhold til offsetproduksjon. Allan Rasmussen forventer at mange oppgaver, særlig innenfor bank, forsikring og pensjon, vil flytte fra offset til Impikaen. InterMails investering i Xerox Impika Compact forventes å gå i break even seks måneder før planlagt.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz