Kongsberg C robot produksjonssystem til Data Group Ltd

Robert Farfort og Stuart Fox

Konserndirektør Robert Farfort i Data Group Ltd og Stuart Fox, direktør for digital behandling hos Esko.

Det britiske digitale storformattrykkeriet Data Group Ltd er de første til å investere i et Kongsberg C automatisert robot produksjonssystem fra Esko. Data Group Ltd betjener bransjer som kosmetikk, mote, detaljhandel og bilindustri og har et bredt utvalg av digitale presser samt den største installasjonen av digitale skjærebord i Storbritannia.
Data Group Ltd valgte den nyeste Esko Kongsberg plattformen for å holde tritt med raskt utviklende kundekrav, inkludert flere kreative designs og bredere utvalg av media. – Legger man til graden av automatisering som leveres av denne løsningen sikres vår virksomhet for fremtiden, sier konserndirektør Robert Farfort.

Rask, nøyaktig kutting
Data Group Ltd har en mangeårig forhold til Esko og arbeider med en rekke av Eskos programvareløsninger for en svært automatisert førtrykk og arbeidsflyt. I tillegg har selskapet to Kongsberg XP skjærebord for rask og nøyaktig kutting av sine digitale jobber.

Denne produksjonskapasiteten vil bli ytterligere utvidet med den nye installasjonen av en Kongsberg Robotic Cell. Robert legger til: – Automatisering er veldig viktig for fremtiden til vår virksomhet, slik at kuttingen holder tritt med vår stadig akselererende printproduksjon. Å kunne automatisere det som hovedsakelig har vært en manuell prosess med lasting og lossing av materialer betyr at vi kan få bedre effektivitet ut av våre kutteprosesser.

Til hjelp for automatiseringen er også Eskos nye Device Manager, som gir muligheten til å overvåke jobbstatus i sanntid, samt evnen til å håndtere og prioritere køer for alle tilkoblede enheter, inkludert det nye Kongsberg C bordet. Dette flytter operasjonell kontroll oppstrøms til førtrykkavdelingen, slik at man får en glattere integrering av de digitale behandlingsoperasjonene inn i den totale arbeidsflyten.

– Device Manager er en helt unik funksjon som bare Esko tilbyr, sier Robert. – Det er et utmerket verktøy som gir oss informasjon om hvordan du gjør ting annerledes, og det gir oss den åpenhet vi trenger for å ta de riktige avgjørelsene i sanntid.
Å eliminere manuelle trinn, raskt bordoppsett, jobbprioritering og optimalisert materialhåndtering bidrar sammen til å redusere ledetider, man administrerer korte produksjonsserier på en smart måte, minsker materialavfall fra kuttingen og optimaliserer utstyrets produksjon.

Neste revolusjon i kutting
Farfort sier: – Jeg tror Eskos nye automatisere skjæreteknologi er begynnelsen på den neste revolusjonen innen digital etterbehandling. Etter å ha jobbet med Eskos løsninger i mange år, vet vi hvilke fordeler og gevinster vi har oppnådd med dem. Men vi var på jakt etter en enda tettere integrasjon mellom våre maskiner og programvare for å ta automatisering til det neste nivået. Og Esko har levert det i bøtter og spann.

– Fremtidsrettede selskaper som Data Group gir oss gode tilbakemeldinger og innsikt som hjelper oss fortsette å skape noe nytt og utvide vår produktportefølje, sier Stuart Fox, direktør for digital behandling hos Esko. – Deres innsikt og veiledning, kombinert med vår bransjekunnskap og kompetanse, er en vinnende kombinasjon som sikrer at vi bringe løsninger på markedet for å gjøre det mulig bedrifter til å drive stadig mer effektivt og lønnsomt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *