Spår at kun 20 trykkerier vil overleve

PUBLISERT: 1 desember 2016
OPPDATERT: 21 mars
Esben Mols Kabell spår at det kun vil være igjen 20 trykkerier i Danmark om ti år.
Esben Mols Kabell fra Lasertryk spår at det kun vil være igjen 20 trykkerier i Danmark om ti år.

I et inspirasjonsmøte for den grafiske bransjen i Danmark lanserte Lasertryks Esben Mols Kabell en rekke påstander nylig:
Her følger et par av dem:
– I Danmark er det kun behov for syv til åtte trykkmaskiner, hvis maskinenes kapasitet utnyttes til fulle.
– Inkjet har vi nylig investert i. Den ene maskinen vi har kjøpt kan kjøre cirka 50 millioner sider per måned. Det betyr at én maskin teoretisk kan dekke behovet til det danske markedet.
– For noen tiår siden var det omkring 2.000 trykkerier i Danmark. I dag er det omlag 200. Om 10 år er det kanskje kun 20 igjen.
Litt motspill kom det fra tilhørerne. Jakob Jespersen fra Jespersen Tryk + Digital spurte:
– Hvor er dere om fem år? Det er jo ikke så visjonært å overta markedet og fokusere på inntjening bare for å konstatere at det blir færre og færre trykkerier som følge av det?
– Vi arbeider hele tiden med utvikling, og maskinen fra Benny Landa er også en del i den strategien. Vi begynner også å produsere i utlandet, Polen. Personale er den dyreste delen av hele produksjonsprosessen, lød den avsluttende kommentaren fra Esben Mols Kabell.

Les videre

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Zünd viser løsninger for økt automatisering

Digitalisering, automatisering og innovasjon oppsummerer hva skjærebordprodusenten Zünd viser på Fespa. Blant nyhetene er et kameraalternativ for deres største skjærebord.
Zund-Fespa-1

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi