Norskutviklet lese- og skrivebrett med papirfølelse

Foto: Remarkable

Foto: Remarkable

Nylig ble lese- og skrivebrettet Remarkable lansert. Brettet er utviklet i et samarbeid mellom ingeniører fra NTNU i Trondheim, Harvard og MIT, og denne skjermtypen skal ifølge utviklerne kombinere fordelene til papir med de fra digitale enheter.

– Remarkable er et teknologiprodukt for dem som elsker følelsen av papir og det kreative spillerommet det gir, men som samtidig har behov for å leve digitalt uten støy og forstyrrelser. Derfor rendyrker vi opplevelsen av at man kun skal kunne lese, skrive og tegne, sier Magnus Wanberg, gründer og administrerende direktør i oppstartsfirmaet Remarkable i en pressemelding.

Skjermteknologien «Electronic Paper Display», også kalt digitalt papir eller e-ink, ser og føles ut langt på vei som fysisk papir. CANVAS er navnet på denne typen skjerm, som er utviklet i tett samarbeid med E-Ink. Man tegner og skriver på brettet med en spesiell penn. Brettet henvender seg til både personer som bruker mye papir i jobbsammenheng, men også studenter og akademikere, og kreative personer som tegner mye. Dessuten er brettet fri for distraksjoner. Til tross for at det har innebygget wifi for opp- og nedlasting av dokumenter og samarbeid via internet, mangler det f.eks. nettleser. En egen skyløsning for brettene gjør det enkelt å lagre og dele dokumenter, og den innebygde lagringsplassen på 8Gb skal derfor være mer enn tilstrekkelig, mener produsenten.

Brettet kjører et LinuxSL-basert operativsystem optimalisert for e-papir som kalles Codex. Batterikapasiteten holder Remarakable oppe i 15 og 20 timer, men man jobber med å øke batteritiden ytterligere. Man regner med å kunne levere de første nettbrettene til forhåndsbestillingene i august 2017. Prisen forventes å bli ca. 4500 kroner uten penn og etui, forhåndsbestillinger får 47% rabatt for tiden.

Nettsted: GetRemarkable.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


App for opplæring i grafisk produksjon

Fagbokforlaget har utviklet et digitalt læremiddel i grafisk produksjonsteknikk. Det er en web-app som inneholder filmer, podkaster, animasjoner og oppgaver. Appen har god søkefunksjon, ordbok med korte forklaringer og illustrasjoner av faguttrykk, slik at elevene raskt kan finne informasjon om et aktuelt tema, og som forberedelse til fagprøven.

Publisert av: