Norskutviklet lese- og skrivebrett med papirfølelse

Foto: Remarkable

Foto: Remarkable

Nylig ble lese- og skrivebrettet Remarkable lansert. Brettet er utviklet i et samarbeid mellom ingeniører fra NTNU i Trondheim, Harvard og MIT, og denne skjermtypen skal ifølge utviklerne kombinere fordelene til papir med de fra digitale enheter.

– Remarkable er et teknologiprodukt for dem som elsker følelsen av papir og det kreative spillerommet det gir, men som samtidig har behov for å leve digitalt uten støy og forstyrrelser. Derfor rendyrker vi opplevelsen av at man kun skal kunne lese, skrive og tegne, sier Magnus Wanberg, gründer og administrerende direktør i oppstartsfirmaet Remarkable i en pressemelding.

Skjermteknologien «Electronic Paper Display», også kalt digitalt papir eller e-ink, ser og føles ut langt på vei som fysisk papir. CANVAS er navnet på denne typen skjerm, som er utviklet i tett samarbeid med E-Ink. Man tegner og skriver på brettet med en spesiell penn. Brettet henvender seg til både personer som bruker mye papir i jobbsammenheng, men også studenter og akademikere, og kreative personer som tegner mye. Dessuten er brettet fri for distraksjoner. Til tross for at det har innebygget wifi for opp- og nedlasting av dokumenter og samarbeid via internet, mangler det f.eks. nettleser. En egen skyløsning for brettene gjør det enkelt å lagre og dele dokumenter, og den innebygde lagringsplassen på 8Gb skal derfor være mer enn tilstrekkelig, mener produsenten.

Brettet kjører et LinuxSL-basert operativsystem optimalisert for e-papir som kalles Codex. Batterikapasiteten holder Remarakable oppe i 15 og 20 timer, men man jobber med å øke batteritiden ytterligere. Man regner med å kunne levere de første nettbrettene til forhåndsbestillingene i august 2017. Prisen forventes å bli ca. 4500 kroner uten penn og etui, forhåndsbestillinger får 47% rabatt for tiden.

Nettsted: GetRemarkable.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *