Robot tar de tunge papirløftene

yaskawa1bYaskawa Nordic i Torsås, Sverie har sammen med danske Teknologisk Institut og Stibo Graphic i Horsens utviklet en robotcelle for ristebord. Robotens patenterte gripdonsteknikk er utviklet for å håndtere papir like varsomt som et menneske, uten å lage merker på papirarkene.  Med Yaskawa Levanto forsvinner en rekke tunge løftemoment samtidig som produktiviteten øker.

Roboten løfter over de trykte arkene til et ristebord ved siden av kuttemaskinen. De ferdigristede buntene flyttes deretter automatisk videre til kutteren, der papirkutteren overtar og avslutter jobben. Det intuitive grensesnittet gjør det også enkelt å stille om roboten for andre formater, noe som er viktig med dagens mange ulike formater og minskede opplag.

Poul Mikkelsen, plassjef på Stibo Graphic, er fornøyd med at automasjonen har bidratt til færre tunge løft for hans medarbeidere.

Poul Mikkelsen, plassjef på Stibo Graphic, er fornøyd med at automasjonen har bidratt til færre tunge løft for hans medarbeidere.

Et anlegg er i drift hos det danske trykkeriet Stibo Graphic, der roboten går i treskift. Poul Mikkelsen, plassjef, er en av dem som har blitt overbevist om at roboter er fremtiden, der menneske og maskin arbeider sammen:

– Våre medarbeidere er i dag meget positive til at et tidligere tungt samt monotont arbeid har blitt lettere, morsommere og mer effektivt. Økt produksjonskapasitet og halvert bemanning i timer er resultatet. Automatiseringen har dessuten fått oss til å se hele vår produksjonsprosess med andre øyne.

– Tidligere løftet operatøren manuelt tre til fire tonn papir per skift. Farlige arbeidsmomenter elimineres og på sikt minsker også sykemeldinger med Yaskawa Levanto, sier Johnny Jarhall, salgs- og markedsdirektør hos Yaskawa Nordic.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: