Robot tar de tunge papirløftene

PUBLISERT: 15 desember 2016
OPPDATERT: 15 desember

yaskawa1bYaskawa Nordic i Torsås, Sverie har sammen med danske Teknologisk Institut og Stibo Graphic i Horsens utviklet en robotcelle for ristebord. Robotens patenterte gripdonsteknikk er utviklet for å håndtere papir like varsomt som et menneske, uten å lage merker på papirarkene.  Med Yaskawa Levanto forsvinner en rekke tunge løftemoment samtidig som produktiviteten øker.

Roboten løfter over de trykte arkene til et ristebord ved siden av kuttemaskinen. De ferdigristede buntene flyttes deretter automatisk videre til kutteren, der papirkutteren overtar og avslutter jobben. Det intuitive grensesnittet gjør det også enkelt å stille om roboten for andre formater, noe som er viktig med dagens mange ulike formater og minskede opplag.

Poul Mikkelsen, plassjef på Stibo Graphic, er fornøyd med at automasjonen har bidratt til færre tunge løft for hans medarbeidere.
Poul Mikkelsen, plassjef på Stibo Graphic, er fornøyd med at automasjonen har bidratt til færre tunge løft for hans medarbeidere.

Et anlegg er i drift hos det danske trykkeriet Stibo Graphic, der roboten går i treskift. Poul Mikkelsen, plassjef, er en av dem som har blitt overbevist om at roboter er fremtiden, der menneske og maskin arbeider sammen:

– Våre medarbeidere er i dag meget positive til at et tidligere tungt samt monotont arbeid har blitt lettere, morsommere og mer effektivt. Økt produksjonskapasitet og halvert bemanning i timer er resultatet. Automatiseringen har dessuten fått oss til å se hele vår produksjonsprosess med andre øyne.

– Tidligere løftet operatøren manuelt tre til fire tonn papir per skift. Farlige arbeidsmomenter elimineres og på sikt minsker også sykemeldinger med Yaskawa Levanto, sier Johnny Jarhall, salgs- og markedsdirektør hos Yaskawa Nordic.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12