Digitaltrykt emballasje og små trykkerier

PUBLISERT: 5 januar 2017
OPPDATERT: 5 januar

digitalprintet_emballasjeI et blogginnlegg 1. januar setter Morten Reitoft fra inkish TV søkelyset på digitaltrykt emballasje og det han spør seg er: «Er digitalt printet emballasje overhodet interessant for de fleste av oss?»

Han har tidligere trodd på dette, men har kommet i tvil om hvorvidt dette markedet egentlig er noe å satse på for mindre trykkerier. Nå tror han at de som først og fremst investerer i nye maskiner for trykking av emballasje er allerede eksisterende spesialister på emballasjetrykk. For de mindre trykkeriene medfører en satsing på emballasje at ferdiggjøring som ikke allerede er i huset må sendes ut for f.eks. utstansing og liming. Du kan lese Reitofts tankevekkende blogginnlegg her.

Vår utgiver Peter Ollén har tatt til motmæle i en kommentar til blogginnlegget, der han peker på at mindre trykkerier egner seg til produksjon av mindre serier, ettersom de administrative kostnadene i de store etablerte emballasjetrykkeriene gjør at prisen per enhet blir for høy ved korte serier. I tillegg har man jo trenden med nærproduksjon.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324