2,6 millioner trykk på 20 dager!

PUBLISERT: 16 januar 2017
OPPDATERT: 16 januar
Vi opplevde knapt driftstans underveis, det er rett og slett imponerende, sier Olav Tunheim, avdelingsleder for printtjenester hos Oberthur, etter å ha produsert 2,6 millioner trykk på 20 dager.
Vi opplevde knapt driftstans underveis, det er rett og slett imponerende, sier Olav Tunheim, avdelingsleder for printtjenester hos Oberthur, etter å ha produsert 2,6 millioner trykk på 20 dager.

Oberthur Technologies er en av verdens største aktører innenfor produkter og tjenester relatert til betaling-, identitet- og lojalitetskort. Nylig gikk et av selskapets største norske enkeltoppdrag gjennom digitaltrykkpressene i Stavanger. Der gikk to nye Xerox Versant 80 Press nærmest sammenhengende i 20 dager, det resulterte i hele 2,6 millioner unike trykk.

Imponert over Xerox Versant 80
Med kunder i 169 land er Oberthur Technologies en av verdens ledende aktører innenfor løsninger og produksjon av ID-kort, bankkort, chip, sikker betaling med mer. Olav Tunheim leder Oberthurs avdeling for printtjenester, med omfattende produksjon av print- og pakketjenester fra produksjonssenteret i Stavanger. Etter at årets største enkeltoppdrag er gjennomført, legger han ikke skjul på at han er imponert over produktivitet, driftssikkerhet og fargestabilitet på selskapets to nye Xerox Versant 80 digitalpresser. Oppdraget var en årlig produksjon av forsikringsdokumenter for Utdanningsforbundet, totalt 2,8 millioner trykk på ulike papirtyper, og med utstrakt bruk av variable data og farger hele veien. Alt ble produsert på 24 dager, i hovedsak med to skift hver dag. – Vi opplevde knapt driftstans underveis, det er rett og slett imponerende, sier Olav Tunheim.

Variable data og miks av papirtyper
De to Xerox-pressene gikk totalt 38 skift under produksjonen, der de kontinuerlig hentet ulike papirtyper fra sine fem papirmagasiner. Dokumentsettene ble stiftet inline i Versant-pressene før alt ble pakket i konvolutter i en automatisert prosess basert på strekkodelesing i konvolutteringsmaskinen. Tunheim her vært i bransjen i flere tiår og er imponert over det store potensialet i de kompakte Versantpressene. – Minimalt med driftsstans, stabil kvalitet gjennom hele produksjonen, og dessuten svært god brukervennlighet og ergonomi på alle brukeroperasjoner, det er en rask oppsummering av produksjonen. Utdanningsforbundet hadde utarbeidet ny grafisk profil i år med mange variable fargeelementer, da er det ekstra hyggelig å kunne utføre en rask og høykvalitets produksjon innenfor tidsfristen, sier en fornøyd Olav Tunheim.

Oppdraget var en årlig produksjon av forsikringsdokumenter for Utdanningsforbundet, med utstrakt bruk av variable data og farger hele veien.
Oppdraget var en årlig produksjon av forsikringsdokumenter for Utdanningsforbundet, med utstrakt bruk av variable data og farger hele veien.

Sikkerhet på toppnivå
Oberthur har en omfattende maskinpark og kunder som stiller de høyeste krav til sikkerhet, kvalitet og gjennomføring. – I denne delen av det grafiske markedet må man velge de beste samarbeidspartnerne og investere i de mest driftssikre løsningene. Versant 80-pressene har utvilsomt bestått ilddåpen her i huset, sier avdelingsleder Olav Tunheim.

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

LOS Digital satser videre på bokproduksjon

LOS Digital i Larvik har de siste årene satset mye på bokproduksjon i mindre serier og å kunne tilby hele kjeden fra trykt til ferdig innbundet bok. En ny stiftlinje fra Horizon er det siste tilskuddet.
LOS Eirik

Ambisjoner utover bygda

Dersom du har bladd i et av de mange menighetsbladene fra distriktet eller blitt forbikjørt av en reklamefoliert bil på Dokka, er det stor sannsynlighet for at både blad og bildekor er produsert på Land Trykkeri as på Dokka.
Land Trykkeri (3)

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1