Gratis Adobe-apper for Chromebooks

PUBLISERT: 26 januar 2017
OPPDATERT: 26 januar

adobe_photoshop_mixAdobe lanserer oppdaterte Android-applikasjoner tilpasset et bredt utvalg Chromebook-PC’er, blant annet for å stimulere til økt kreativitet blant studenter. Creative Cloud-app’ene blir tilgjengelig for gratis nedlasting i ukene fremover, som del av den nylanserte betaen fra Google.

Appene, som snart blir gratis tilgjengelige i beta-versjoner for Chrome i Google Play er Photoshop Mix, Lightroom Mobile, Illustrator Draw, Photoshop Sketch, Adobe Comp CC og Creative Cloud Mobile.

Bakteppet for lanseringen er Bett, Europas største messe for undervisningsteknologi, og en ny Adobe-undersøkelse om «generasjon Z» som viser at linking av teknologi og kreativitet er en nøkkel til studenters fremtidige suksess.

Skoleelever og studenter (og alle andre) med Chromebook kan glede seg over at en rekke kreativitets-app’er fra Adobe snart blir gratis tilgjengelige for denne plattformen. Målet er å spre bruken av digitale, kreative verktøy til alle, inkludert studenter som er en gruppe der stadig flere bruker Chromebook som del av undervisningen.

– Det har vært en sterk økning i utbredelsen av Chromebook blant studenter i Europa. Vi er glade for å kunne tilby gratis nedlastning av Creative Cloud-apper til alle brukere av Chromebook så de kan videreutvikle sitt kreative talent, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for Adobe Creative Cloud Individual.

Se her for en oversikt over Chromebook-modeller som støttes.

Generasjon Z: ‘Vi er mest kreative’

Adobes undersøkelse viser at uenighet blant studenter og lærere om hvem som er de mest kreative. Et flertall i ‘Z-generasjonen’ anser seg selv som den mest kreative, mens lærere deres mener tidligere generasjoner er mer kreative. Lærerne mener også at Z-generasjonen har en tendens til å være late.

– Selv om det er ulike syn på om Z-generasjonen er lat, er alle enige om én ting; teknologi er avgjørende for fremtidig karriere, og man må kunne håndtere digitale verktøy. Hele ni av ti av dagens studenter mener teknologiforståelse ruster dem til å takle fremtidige utfordringer bedre, sier Rose.

I undersøkelsen svarer 90 prosent innen Z-generasjonen at de er bedre rustet for fremtiden pga. teknologiforståelse. Nesten 8 av 10 studenter og 9 av 10 lærere mener kreativitet er essensielt for studentenes fremtidige karriere.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er utført av Edelman Intelligence blant 2521 ‘Z-Gen’-elever/studenter (11-17 år) og 1016 lærere i Storbritannia, Østerrike, Tyskland og USA i perioden fra 26. september – 6. oktober 2016. Se hele undersøkelsen: ‘Gen Z in the classroom – Creating the future‘.

Les videre

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Årets Pantonefarge

"En koselig ferskentone som ligger mellom rosa og oransje", årets Pantone-farge 2024 er Peach Fuzz. Den beskrives som varm og myk med en vintage følelse samtidig som den har en moderne stemning. For 25. gang er Årets Pantone-farge kåret og denne gangen er det en fløyelsmyk ferskentone.
Pantone-2024-3-1024x683

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1