Her er Horizons team i Norden

PUBLISERT: 2 februar 2017
OPPDATERT: 2 februar
Fra venstre: Kent Svensson, Paul Jakobson, Jack Dahl, Frank Mailind, Staffan Söderqvist, Jukka Antosalo.

1 februar var startdato for Horizon på egen hånd i Skandinavia. Nå dessuten som filial til det nya hovedkontoret utenfor Hamburg. Så veien til reservedeler og utdanning av teknikere har blitt betydelig kortere for dette i utgangspunktet japanske selskapet.

Paul Jakobson drev i mange år Horizon Scandinavia, før det ble integrert i Pitney Bowes. Men nå er man tilbake på egne ben, med den samme Paul Jakobson i ledelsen.

Nå er du tilbake med Horizon i Skandinavia. Hvordan kjennes det?
– Det kjennes veldig bra, spennende og utfordrende. Vi har jo et interessant klima i den grafiske industrien totalt sett. Vi tror at det er en fin tid å satse og investere mye fra vår side inn i det nordiske markedet og at vi på mange måter kan hjelpe mange i grafisk industri til også å kunne tjene penger. Dette til tross for mange utfordringer – ikke bare nå men i lang tid fremover.

Du har satt sammen et team. Hvem er med i dette?
– Vi har Kent Svensson, som har jobbet med Horizon i mange år. Så har vi Staffan Söderqvist, som var tidligere salgssjef hos Müller Martini. Utover det har vi Ulf Fridolfsson, Håkan Svensson og Tobias Skiöld på service og installasjoner. I Norge har vi Jack Dahl og Morten Winge, som har jobbet med Horizon siden tidlig på 90-tallet. De har jobbet med både salg og service. Dessuten har vi Kåre Ommen på service.

Hva skjer med de som har kjøpt maskiner fra før av?
– Horizon tar et stort ansvar for garantier, installasjoner og teknisk support som kan tenkes å behøves for både nye og gamle kunder.

Så ingen blir uten service?
– Absolutt ikke.

Hva blir dine første skritt?
– Den viktigste hendelsen nå er Sign&Print Scandinavia til uken. Der får vi på ene meget bra måte treffe både nye og gamle kunder. Det blir en veldig kort startstrekning for oss, men vi vet at kundene har kjennskap til Horizon og vi ser frem til å treffe kundene. Så kommer Hunkeler Innovation Days, som også blir viktig og der vi regner med å treffe nordiske kunder.

– Årsaken til at vi har mye personale er at vi fortsatt har stor tro på å treffe mennesker og gjøre forretninger. I Danmark har vi Frank Mailind på salg og Dan Behmer og Brian Jensen på service. I Finland har vi Jukka Antosalo på salg og installasjon og service ivaretas av Markku Salminen og Sebastian Eriksson. Utover dette har vi et helt team med service og support og reservedeler i Hamburg, der vi har ansatt fem personer til. Der supporter vi samtlige på sine respektive språk, slik at vi kan ha en bra dialog med alle på korrekt språk.

Les videre

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324