Stort potensiale i dekorasjonsprint

PUBLISERT: 9 februar 2017
OPPDATERT: 9 februar

Peter Beer fra HP holdt et innlegg på Visutechs Digital Academy-scene på Sign & Print Scandinavia, hvor han blant annet fortalte om mulighetene som finnes med print på HP Latex, som er meget velegnet til produksjon av dekorasjonsoppgaver.

Personaliserte dekorasjoner ser man oftere og oftere, f.eks. innenfor hotellbransjen, forretningslivet, institusjoner og private hjem. Det kan være som veggdekorasjon, tapeter, møbler, rullegardiner, ja selv som gulvbelegg. Eller hvorfor ikke gjøre om en helt alminnelig IKEA-lampe til noe unikt med et personalisert print.
HP og deres partnere tilbyr kunder som vil arbeide med dekorasjonsområdet en totalløsning inkludert programvare som fritt kan benyttes.
Dekorasjonsområdet er det hurtigst voksende innen segmentet Large Format graphics. Det har siden 2012 vokst med 25 %, målt på antall produserte kvadratmeter.
På det amerikanske markedet produseres det i alt 6.6 milliarder kvadratmeter innenfor sign & display. Den digitale produksjonen utgjør omkring 40 %. Der er det stadig gode vekstmuligheter. Innen dekorasjonsegmentet utgjør den digitale produksjonen for tiden kun en prosent. Mulighetene for å skape seg et nytt forretningsområde skulle derfor absolutt være til stede.

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12