Agfa Graphics viste alle sine muligheter på messen

PUBLISERT: 23 februar 2017
OPPDATERT: 23 februar
Jan og Tom Lundgren hos X-Skylt.

For Agfa Graphics ble forventningene til Sign&Print Scandinavia oppfylt, sier Bjørn Allskog som er ansvarlig for Norden.

– Det føltes bra, vi hadde omtrent like mage besøkende som på forrige messe i 2015. På messer liker jeg å treffe kunder jeg ikke kjenner eller har noen slags relasjon til, og denne gangen var nesten halvparten av de besøkende på vår stand nye kontakter, noe som er meget positivt. Vi er også glade for at vår storformatskriver på messen, Jeti Ceres RTR3200 Led, ble solgt til X-Skylt i Stockholm. Mange var også interessert i vårt arbeidsflyt Asanti, som gjør produksjonen mer effektiv. Nå må vi følge opp dette for å se hva det kan medføre av salg.

– Det hadde vært fint om mesen hadde fått 15-20 flere besøkende enn forrige gang, men det var fint at vi var med, for det er viktig for oss å vise oss på lokale messer.

Denne gangen var det standpersonale fra Belgien som bygde standen, sammenliknet med tidligere messer når Agfa-teamet selv har bygget det meste.

– Standen føltes mer profesjonell i år, og utstyret gikk som klokker, hvilket ikke alltid har vært tilfelle på alle messer.

I år så vi dessuten en applikasjonskube på sanden, som også ble vist på Drupa i fjor. Den ble rullet opp til Stockholm fra vip-senteret i Belgia der man bruker å vise den til kunder.

– Med kuben kunne vi vise ulike trykkmuligheter, blant andre vår nya thermoplate Energy Eco og informasjon om hva som gjør den så pass god, dens minimale påvirkning på miljøet og så videre, forteller Bjørn.

Agfas Nordenchef Bjørn Allskog, markedssjef Tina Sörqvist og Monika Eriksson fra Branschkansliet/Näringspunkten.

Agfa viste også hvilke muligheter det finnes når det gjelder å trykke 3D-effekter – uten lenticular-materiale, altså linseformet materiale.

– Det vi gjør er at vi trykker bildet på den ene siden av det gjennomsiktige materialet, og deretter trykker vi hvitt ovenpå det. Så snur vi på platen og bygger opp lag med lakk for å lage 3D-effekten. På messen fortalte vi også at om du kjøper en skriver, Jeti Mira, så får du ett år med programvaren, an abonnementstjeneste som ikke er vår egen, på kjøpet.

Dessuten vistes trykk på tapet, metall og øvrige objekter – for eksempel en basketball, lyskassetrykk, lampeskjerm med mer.

– Blekktrykk er annerledes enn offset, der du ofte trykker på papir, kartong eller bølgepapp. Med blekktrykk kan du trykke på nesten hva som helst, uendelige muligheter til å skape merverdi.

På standen hadde de også en berøringsskjerm, med filmer og presentasjoner av alle muligheter og løsninger som Agfa Graphics tilbyr, hvilket ifølge Bjørn var noe mange stanset opp ved for å titte på og interagere med.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324