Océ VarioPrint i300 er nå installert hos over 70 kunder

PUBLISERT: 2 mars 2017
OPPDATERT: 2 mars

Fullfarge-printeren Océ VarioPrint i300 er nå installert hos over 70 kunder på verdensbasis, meldes det fra Canon. – Inkjet-printeren Océ VarioPrint i300 med arkmating som ble offisielt lansert av Canon Europa i 2016, leverer nye nivåer av produktivitet, fleksibilitet og kvalitet til kommersielle aktører og bedriftskunder over hele verden, og gjør dem i stand til å dekke et bredt spekter av trykksaker på en rask, produktiv og kostnadseffektiv måte, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Det er nå i overkant av 70 VarioPrint i300-installasjoner over hele verden, og halvparten av disse er i EMEA-regionen. Canons «Lead Customer»-program for denne teknologien startet i Tyskland og Nederland i 2015, og kunder i en rekke ulike markedssegmenter – inkludert direkte reklame, transaksjonsutskrift, bøker og brukermanualer – har rapporter om fordelene med VarioPrint i300s banebrytende produktivitet, allsidighet, kvalitet og oppetid.

Peter Wolff, Senior Director, Customer Group Commercial Printer and Production CRD hos Canon Europa, sier: – Som vi forventet da produktet ble lansert, har det nyskapende VarioPrint i300-konseptet virkelig vært banebrytende i markedet. Med denne skriveren kan vi gi våre kunder et verktøy for å generere inntekter og redusere kostnadene. VarioPrint i300 fyller gapet mellom toner-ark og rullbaserte inkjet-maskiner og vil gi trykkerier mulighet til å levere kostnadsbesparelser og produksjonseffektivitet som kommer kundene deres til gode.

Esser Printsolutions – en digitaltrykkleverandør med base i Tyskland som produserer håndbøker, bøker og undervisningsmateriell – installerte først et rullbasert blekkskriversystem i 2014. Det resulterte i at de bestemte seg for å satse videre på blekk – en strategi som førte til at de i desember 2016 fikk på plass en VarioPrint i300. Diana Esser, Director hos Esser Printsolutions, sier: – Med VarioPrint i300 kan vi nå på en økonomisk måte produsere de samme produktene som vi laget med rullbasert inkjet, men i mindre opplag. Det betyr at vi kan tilby kundene hele spekteret – fra ett enkelt eksemplar til opplag på mange tusen.

– Når du først begynner «å tenke inkjet», så renner jobbene inn. Vi gleder oss til å se hvor stort volum vi kan tilføre med VarioPrint i300. Denne teknologien er en perfekt symbiose av produktivitet og investeringsavkastning innen høyhastighets inkjet-produksjon – med arkmating som gir ekstra fleksibilitet.

ColorGrip-løsningen, som gir utskrifter med høy kvalitet på et utvalg bestrøket offset-papir, ble lansert på drupa 2016 og utvidet bruksområdene for skriveren betraktelig. Det gjør VarioPrint i300 til en attraktiv løsning for virksomheter som produserer materiell til direkte markedsføring, personlige tilpassede fargebøker, brukermanualer og undervisningsmateriell.

De første installasjonene av VarioPrint i300 med ColorGrip viser også at skriveren er godt egnet til mer krevende grafisk produksjon som brosjyrer og magasiner.

Peter Wolff sier videre – Hittil har tilbakemeldingene fra kundene bekreftet den reelle innvirkningen denne teknologien kan ha på endring av forretningsmodeller og muligheten til å levere verdier som tidligere har vært begrenset.

– En av kundene utmerker seg ved å ha kuttet bruken av forhåndstrykte medier i store deler av produksjonen, noe som gjør at de kan tilby kundene større fleksibilitet og kostnadsbesparelser. For dem har overgangen fra dokumentutskrift i sort-hvitt på fortrykte fargesider til fullfargetrykk på hvitt papir, resultert i 30 % innsparing på totalkostnaden for de endrede dokumentprosessene, legger Wolff til.

Med VarioPrint i300-teknologien har boktrykkerier kunnet jobbe med nye prismodeller og dermed ta steget fra sort-hvitt til fullfarge. Digiforce i Nederland leverte for eksempel 120 000 bøker i fullfarge til sine forlag i løpet av en produksjonstopp på 7 uker.

– Disse eksemplene er et bevis på hvilken suksess og pålitelighet vi er vitne til med VarioPrint i300-teknologien, konkluderer Wolff.

Les videre

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324