Ny kunnskapsportal om trykkfarger

PUBLISERT: 20 april 2017
OPPDATERT: 20 april
Ink Safety Portal satser på produktsikkerhet og skal gi kunnskap til Siegwerks kunder.

Siegwerk lanserer en digital kunnskapsportal som skal hjelpe kunder med produktsikkerhet og forskrifter rundt trykkfarger.

Herbert Forker, adm dir på Siegwerk.

Siegwerks nye kunnskapsportal Ink Safety Portal skal takle de viktigste spørsmålstillingene rundt produktsikkerhet og forskrifter som gjelder trykkfarger. Hensikter er å demonstrere hvordan de jobber, samt gjennom åpenhet å vise at de lever opp til sikre trykkfarger og sikker embaballasje for næringsmidler. En sentral del for Siegwerk er at med det nye nettstedet vise hvordan de utfører sikkerhetsvurderinger av ulike typer stoffer og ingredienser i blekkfarger – helt ned til sporenivåer og ulike emballasjetilpasninger. Forskjellige parametre må tas i betraktning, deriblant toksikologiske egenskaper i ulike stoffer, emballasjesubstratene blekkfargene havner på, samt konsumsjonsmønstre.

I forbindelse med at portalen starter opp lanseres også etiketten Transparency Label, for å demonstrerd sind sikrd trykkfarger og nøye utplukkede og vurderte råmateriale.

 

Siegwerks etikett skal garantere sikre utprøvede trykkfarger og råmaterialer.

– Med vår Transparency Label, viser vi vårt globale ansvar for produktsikkerhet samt regulerings- og varemerkeeiernes krav. Etiketten står for vårt engasjement for kompromissløst proaktivt innsyn. Det delte ansvaret gjør det mulig for våre kunder å skrive ut et sikkert og kompatibelt produkt og påse at vi holder hva vi lover, sier Herbert Forker, administrerende direktør på Siegwerk i en pressemelding. Siegwerk er en internasjonal produsent av trykkfarger og individuelle løsninger for emballasjer, etiketter og kataloger.

Lenke: Ink Safety Portal

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324