Mimaki viser maskinløsninger for korte serier

Når Labelexpo Europe finner sted i september stiller Mimaki ut en variasjon av digitale flatbedskrivere og skjæresystemer som er tilpasset produksjon av for eksempel etiketter og emballasje i korte serier.

Mimaki, produsent av blekkstråleskrivere i storformat og skjæresystemer, viser frem en mengde storformatprintere på Labelexpo Europe i Brüssel som avholdes i september.

UV-LED-flatbedskriveren UJF-7151 plus egner seg best for direkteutskrifter på objekter. På messen kommer Mimaki til å printe ut applikasjoner for industriell merking på rigide substrater. I kombinasjon med printeren er det en anordning, en liten laserkutter som skjærer ut trykksaker til ferdige produkter. Løsningen er spesielt egnet for korte serier og industrielle formål. Oppløsningen er 1200 dpi, og printeren har en 710 x 510 mm utskriftsflate.

Firmaet kommer dessuten til å vise frem printing og kutting av spesialetiketter med sølvfarge i printerserien CJV150. Disse har også en egen skjærefunksjon. Med en oppløsning på 1440 bildepunkter per tomme kjøres blekktyper som sølv, oransj og black light.

Direkteutskrift på bølgepapp er et annet hett tema for Mimaki. Det gjøres med UV-LED-flatbedskriveren UJF-6042MkII og skjærebordet CFL-605RT. Med disse løsningene er det mulig å lage ulike objekter i bølgepapp, for eksempel kasser og butikkmateriale. Flatbedprinteren har en skriveflate på 610 x 420 mm og kan printe på substrater med tykkelse inntil 153 millimeter.

Det blir også 360-gradige utskrifter på sylindriske objekter, med Mimakis såkalte “Kebab-funksjon”. Blant annet tar man utskrifter på glass- og plastflasker på  UV-LED– flatbedskriveren UJF-3042MkII.

Labelexpo Europe pågår i Brüssel 25. – 28. september.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: