Mimaki viser maskinløsninger for korte serier

PUBLISERT: 2 august 2017
OPPDATERT: 2 august
Når Labelexpo Europe finner sted i september stiller Mimaki ut en variasjon av digitale flatbedskrivere og skjæresystemer som er tilpasset produksjon av for eksempel etiketter og emballasje i korte serier.

Mimaki, produsent av blekkstråleskrivere i storformat og skjæresystemer, viser frem en mengde storformatprintere på Labelexpo Europe i Brüssel som avholdes i september.

UV-LED-flatbedskriveren UJF-7151 plus egner seg best for direkteutskrifter på objekter. På messen kommer Mimaki til å printe ut applikasjoner for industriell merking på rigide substrater. I kombinasjon med printeren er det en anordning, en liten laserkutter som skjærer ut trykksaker til ferdige produkter. Løsningen er spesielt egnet for korte serier og industrielle formål. Oppløsningen er 1200 dpi, og printeren har en 710 x 510 mm utskriftsflate.

Firmaet kommer dessuten til å vise frem printing og kutting av spesialetiketter med sølvfarge i printerserien CJV150. Disse har også en egen skjærefunksjon. Med en oppløsning på 1440 bildepunkter per tomme kjøres blekktyper som sølv, oransj og black light.

Direkteutskrift på bølgepapp er et annet hett tema for Mimaki. Det gjøres med UV-LED-flatbedskriveren UJF-6042MkII og skjærebordet CFL-605RT. Med disse løsningene er det mulig å lage ulike objekter i bølgepapp, for eksempel kasser og butikkmateriale. Flatbedprinteren har en skriveflate på 610 x 420 mm og kan printe på substrater med tykkelse inntil 153 millimeter.

Det blir også 360-gradige utskrifter på sylindriske objekter, med Mimakis såkalte “Kebab-funksjon”. Blant annet tar man utskrifter på glass- og plastflasker på  UV-LED– flatbedskriveren UJF-3042MkII.

Labelexpo Europe pågår i Brüssel 25. – 28. september.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324