Spandex kjøper Skangraf

Anne Lise Torp, gründer og daglig leder i Skangraf

Det har ennå ikke gått ett år siden Spandex kjøpte Schneidler Grafiske i Sverige og Norge. Nå tar Spandex ytterligere et steg inn på det norske markedet gjennom å kjøpe det Larvikbaserte Skangraf. 

Skangraf AS er en anerkjent leverandør av dekor, printmedier og displayprodukter i over 23 år på det norske markedet og velkjent for sitt høye servicenivå med samme dags forsendelse fra firmaets base i Larvik.

Selskapet er en offisiell Orafol distributør og er av Orafol utnevnt til en av deres få “Premier Distributors”. Skangraf AS selger hele Orafols produktspekter fra skjærefolier, printfolier og laminater til storformat, refleksfolier til tosidig tape til industrien. I tillegg forhandler selskapet produkter fra R-tape, Stahls, Dataplot, Lintec, AT Graphix mm.

Spandex’ oppkjøp av aksjene i Skangraf AS følger overtakelsen av Schneidler Grafiska AB i 2016 med tilhørende Schneidler Norge AS. Både Skangraf og Schneidler vil fortsette under egne navn og som separate selskap, men vil samarbeide slik at kundene og markedet vil kunne oppleve alle fordelene med dette partnerskapet.

Over tid vil kundene i Norge også høste fordeler av de kombinerte kunnskaper som begge firmaer kan gi, samt kunne ha glede av et enda større produktutvalg som Spandex gruppen kan tilby som synergieffekt. Schneidler omsetter 40 millioner i Norge mens Skangraf omsetter 54 millioner. I samarbeid, og med en bredere produktportefølje burde de kunne nå 100 millioner i omsetning.

Anne-Lise Torp Sells, gründer og daglig leder av Skangraf uttaler i en pressemelding:

Rob Jackson, viseadministrerende direktør hos R&D Spandex

“Jeg gleder meg til å fortsette å lede Skangraf som en del av Spandex familien. Spandex er et velrenommert selskap med de samme verdier til høy kvalitet, kundebehandling og servicenivå som også vi Skangraf strever etter. Å være en del av Spandex betyr at vi har tilgang til ressurser og produkter som gjør Skangraf AS til en mer attraktiv partner for våre kunder.”

Rob Jackson, Group Vice President i Spandex oppsummerer: “Skangraf har en sterk posisjon på det norske markedet og deres unike material/media fokus har gjort at de har hatt en rask vekst og er meget lønnsomme. Dette spennende oppkjøpet, vil hjelpe oss å utvide våre aktiviteter videre på det norske markedet. Med Skangraf og Schneidler kan vi nå tilby det norske markedet en totalpakke.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *