Direkte berøring med næringsmidler

Ulempen med å lage selvklebende etiketter og andre materialer ugjennomsiktige uten å inngå kompromisser med klebeevnen er forbi, mener Herma takket være sin flarlagsteknikk.

«HermaPerfectOpaque» er Hermas flerlagsteknikk på selvklebende etiketter. Med teknikken kan man gjøre de fleste etikettmaterialer ugjennomsiktige. Ifølge selskapet skjer det uten risiko for migrering eller at klebeevnen påvirkes. At ulike typer etikettmaterialer og lim nå kan kombineres innebærer ifølge firmaet en optimal opasitet for forskjellige anvendelsesområder, noe som gjør at limet også egner seg for direkte kontakt med næringsmidler. Herma skriver i en pressemelding at situasjonen tidligere var at utvalget på fargede etikettmaterialer var tynt, eller så måtte etikettprodusenter nødt til å benytte seg av et materiale med farget lim. I sistnevnte eksempel følger det ofte med sotpartikler som gjør klebeevnen på konvensjonelle etiketter dårligere.

– Med hjelp av vår flerlagsteknikk farger vi kun det andre laget – med et nytt pigment som er egnet for direkte kontakt med matvarer og næringsmidler. Limsjiktet som umiddelbart påvirker substratet forblir uforandret, forklarer Ulli Nägele på Hermas avdeling for forskning og utvikling.

Herma kickstarter sin nya opake serie med to typer lim – HERMAperfectOpaque 62Gpo og 62Dpo. Den førstnevnte er tilpasset applikasjoner som krever høy klebeevne tross fuktige og kalde miljøer. For å produsere opake laserutskrevne etiketter så er det 62Dpo som gjelder. Dets fremste egenskap er at det ikke blør over etikettkanten etter at det er stanset ut.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *