Stein Raaness får storkontrakt med V-TAB


De siste ukene før årets sommerferie ble mer hektiske enn vanlig for Stein Raaness AS. Nordens største trykkerikonsern V-TAB skulle fornye produksjonslinjene i tre av sine seks produksjonsanlegg, og den norske bedriften ble som eneste norske leverandør invitert til å delta i konkurransen, sammen med flere svenske bedrifter samt direkteforhandlinger med produsenter av CTP-linjer.

V-TAB, som er en del av Stampengruppen, trykker blant annet GøteborgsPosten, Svenska Dagbladet og Aftonbladet ved siden av en rekke lokalaviser, gratisaviser, magasiner, tema- og medlemsblader. Sist vinter inngikk V-TAB en kontrakt med Schibsted med verdi på 25 millioner per år i en tre års avtale om trykking av ulike magasiner. Etter en nøye vurdering av tekniske løsninger, og flere runder med forhandlinger, bestemte V-TAB seg for å gå for produksjonslinjer levert av Stein Raaness AS.

Stein Raaness AS skal levere tekniske løsninger til trykkeriene i Västerås, Södertälje og Norrahammar. Totalt inngår fire DotLine CTP, syv Glunz – Jensen fremkallere og tre Vision Punch & Bender fra Brew.

Maskinene fra DotLine vil være av modell VMAX 220, og er produsentens første som leveres med palle-lading av plater. Glunz – Jensen leverer syv stk HDX Interplater fremkallere som vil prosessere Agfa’s N94V plater. Punch&bukk fra Brew vil stanse og bukke platene som skal benyttes i ulike KBA-trykkmaskiner.

Kontrakten er en av de største som er inngått for prepress-utstyr i norden på mange år, og antagelig en av de større som vil bli gjort i Europeisk sammenheng i 2017.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Horizon møter utfordringene innen den digitale transformasjonen

Omstrukturering i ledelsen hos Horizon skal gjøre ferdiggjøringsfirmaet i stand til å møte utfordringene ved den digitale forandringen innen trykkeribransjen. Økende krav til ytelsen av produkter, service og levering av individuelle kundeløsninger står i fokus for videreutviklingen av selskapet.

Publisert av: