Fullt som alltid på Labelexpo

PUBLISERT: 28 september 2017
OPPDATERT: 28 september

På Labelexpo er det skikkelig trangt på standene. Det merkes at etikettbransjen har det særdeles godt og er på jakt etter nye måter å skille seg ut på.

Sjufargersseparasjoner er nå etablert. Det gjelder både for Kodaks system for flexoklisjéer og for digitale foretak, som for eksempel Dursts Tau 330. Med fire farger samt fiolett, oransje og purpur kan man nå et fargespektrum som i prinsippet gjør det overflødig med PMS-farger. På flexosiden gir det naturligvis en enorm effektivisering om man slipper å blande farger, vaske fargeverk og få de lange stillstandene.

I den digitale verden, der man jo i utgangspunktet ikke har inntakstider når det gjelder selve trykket, kan man tilby trykk av produkter som det tidligere ikke har vært mulig å trykke digitalt, nettopp på grunn av mangelen på farger.


Som vanlig er HP dominerende, med et utvalg store presser som står og kjører. Allerede i løpet av de to første dagene har de solgt presser til PRNT i Malmö, Ellko i Norge og 4labels i Danmark. Alle tre har kjøpt hver sin HP Indigo WS6800, som er værstingpressen for etikettproduksjon. Det bemerkelsesverdige er at samtlige tre allerede hadde en liknende maskin, som de nå har komplettert med ytterligere kapasitet. Strongpoint har gått hele veien, og har kjøpt den store 8000-linjen med to trykkenheter – og har helt sluttet å trykke flexo.

Kodak var nye innen flexoklisjéer når de i 2006 på Drupa lanserte sine Flexcel INX. Til tross for at de nå har drøyt ti år på nakken, kan de fortelle om 20 prosent økning det siste året, mens markedet generelt kun har vokst fem prosent. Men det enkle er at det kun finnes en type klisjé, selv om den kan fås i forskjellige tykkelser og formater.

Kodak viser også hvor enormt langt de har kommet med å utvikle flexo. Se på bildet av visittkortet (klikk på bildet for å se det i større format), trykket med uv-flexo. I bakgrunnen er det mikrotekst i en halv punkts størrelse. Med en sterk lupe er den 30 000 ord lange beskrivelsen av Kodaks historie fullt lesbar. Dette kan både anvendes for å vanskeliggjøre forfalskning av emballasje og for å vise hvor enormt langt kvaliteten har utviklet seg innen flexotrykk.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1