Suksess på Flisa

PUBLISERT: 2 oktober 2017
OPPDATERT: 21 mars
Illustrasjon: Flisa Trykkeri

Flisa Trykkeri seiler i medvind i en bransje der det stort sett ellers er turbulent. NHO har vært på besøk i bedriften, og har publisert en artikkel om dette. Her fremgår det at daglig leder Per Otto Sletten og hans ansatte har doblet omsetningen på syv år.

Det er 17 år siden Per Otto Sletten og Ole Peder Berggren tok over driften av trykkeriet. Ved overtakelsen hadde firmaet elleve ansatte. I dag har man utvidet virksomheten med flere nye forretningsområder og har fire søsterbedrifter i sving, nå er det over femti medarbeidere ansatt.

Til tross for en landlig beliggenhet ute i et distrikt som ellers er mer kjent for potetdyrking enn grafisk virksomhet, har Sletten & co tiltrukket seg oppdrag og jobber fra et større område, også fra Oslo. Under det selvironiske mottoet «Itte akkurat urbant» har omsetningen økt fra 6 til 80 millioner kroner siden overtakelsen for 17 år siden.

Les NHOs reportasje fra bedriftsbesøket her. (Ekstern lenke)

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324