BK Grafisk har investert i høyvolums Ricoh Digitalpresse.

PUBLISERT: 9 oktober 2017
OPPDATERT: 9 oktober

Den Sandefjordsbaserte bedriften BK Grafisk investerer i både fart og funksjonalitet denne høsten. Bedriften er et av landets fremste innen grafisk bransje. Nå utvider de porteføljen med enda flere tjenester og installerer et hurtigtog av en blekktrykkpresse, Ricoh Pro C9110.

I over 30 år har de jobbet med å bygge opp det som i dag fremstår som et topp moderne mediehus. Bedriften har gjennom årene satset på å være en helhetlig leverandør som tilbyr et stort utvalg tjenester innen trykk, design, emballasje, profilering, web og mediesalg.

Samkjører jobber i offset og digitalt
Helhet og fleksibilitet i tilbudet til kundene er viktig for BK. Det stod også i høysetet da de gjorde nye investeringer i sommer. For å gjøre det så enkelt som mulig å samkjøre jobber hvor de store opplagene blir trykket i offset og de små opplagene digitalt, var det viktig å finne en digitalpresse som i størst mulig grad trykker i samme kvalitet som offset. – De fleste digitalmaskinene har ett mer glanset uttrykk i trykkbildet, forteller daglig leder i BK Grafisk Ingar Jansen. – Kvaliteten til Ricoh var mest lik offset av maskinene vi vurderte, fortsetter han.  Pro C9110 maskinen ble installert i sommer og noen måneder etter installasjonen er daglig leder Ingar Jansen svært godt fornøyd med valget.

Spennende løsning med liggende A4
Fornøyd er også avdelingsleder Trond Gundersen. – Installasjonsprosessen og opplæring var svært god og ryddig. Maskinen er svært stabil, sier han. Han legger til at volumene på digitaltrykk nå øker fordi kvaliteten og hastighet er betydelig forbedret i forhold til deres gamle løsning. Løsningen BK Grafisk nå har valgt er med inline Duplo Helautomatisk stiftelinje, som gir mulighet for Inline produksjon av liggende A4 i stiftede hefter.

Fra venstre: Arne Aske og Trond Gundersen

Strategic Account Manager Arne Aske fra Ricoh Norge takker for tilliten og sier han ser frem mot samarbeidet med BK grafisk fremover.

Konkurransefortrinn med Pro C9110
Hastigheten på Pro C9110 og muligheten for tosidig automatisk format opp til 70 cm i full hastighet, gjør at BK føler at de nå har en av de mest produktive digitaltrykkmaskinene i markedet. De unike egenskapene og trykk opp til 400 gram kartong i maks hastighet gjør den også til en av de mest fleksible. Ricoh sin høyvolums produksjonsmaskin er designet for å kjøre i snitt 1 til 1,8 million trykk per måned. Det betyr at flere jobber som tidligere ble produsert i offsetpresser, nå kan produseres digitalt.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1