Prisoppgang på papir

Produksjonskostnadene på papirmasse og kjemikalier øker.

Stigende produksjonskostnader, sterk global etterspørsel og uforsvarlig lav lønnsomhet gjør at prisen på papir fortsetter å stige. Det er ingen tegn til at denne utviklingen kommer til å stoppe.

Fra 2. oktober steg prisene på kontorpapir fra Antalis med 5 – 8%, og fra 16. oktober blir det prisøkninger for alle kunder. Justeringene på papir vil være ca 5%, mens utvalgte emballasjeprodukter vil få en noe større justering. Det varsles prisøkninger for hele Europa, og endringene er således ikke særskilt for kundene på det norske markedet.

Også hos konkurrenten Arctic Paper går prisene opp. – Vi regner med ytterligere prisoppgang i et tolvmånaders perspektiv, sier Leif-Arne Karlsen fra Arctic Paper i Sverige.

Prisoppgangen reflekterer blant annet at også cellulose og de andre kjemikaliene som benyttes under papirproduksjonen har blitt dyrere – samt at det ligger et etterslep i bransjen. God etterspørsel etter ubestrøket papir er også en av årsakene til prisoppgangen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *