Amedia med nok en nedleggelse i nord

PUBLISERT: 17 oktober 2017
OPPDATERT: 21 mars

Helgelendingen meldte tirsdag morgen at Amedia har bestemt seg for å avvikle Nr 1 Trykk i Mosjøen i Nordland fra 1. januar 2018. Dette vil medføre at Amedias aviser Helgelendingen og Rana Blad fra nyttår skal trykkes i Bodø. Dermed vil disse avisene måtte fraktes fra Bodø til Mosjøen-området, en strekning på 315 kilometer. Ruten går også over Saltfjellet, en værutsatt fjellstrekning som ofte vil være stengt eller ha kolonnekjøring midtvinters. Etter en utredning som ble iverksatt i september har Amedia konkludert med at virksomheten i Mosjøen ikke har «økonomisk fundament til å møte framtida».

Også Polaris-eide Brønnøysunds Avis trykkes i dag i Mosjøen og fraktes sørover per i dag. Hvor denne avisen vil bli trykt fra nyttår vites ikke, men avisen melder at det står mellom Bodø i nord eller Trondheim i sør. Nedleggelsen av Nr 1 Trykk vil medføre en besparelse på 5,8 årsverk for konsernet, og de melder at i kroner og øre vil dette innebære mellom tre og seks millioner kroner. Spranget tallene imellom avhenger om man får leid ut de etter hvert ledige lokalene.

– Vi har snudd alle steinene, og konklusjonen er at økonomien ikke er god nok. Vi forventer at papiropplaget til avisene vil gå ytterligere ned. Veksten kommer i de digitale abonnementene, og da må vi rigge oss slik at trykkinga av papiravisa blir bærekraftig også i framtida, sier administrerende direktør Irene Larsen i Nr1 Trykk til Helgelendingen.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676