Lasertryk fusjonerer med stort tysk nettrykkeri

PUBLISERT: 26 oktober 2017
OPPDATERT: 21 mars

Det danskeide firmaet Lasertryk, som også opererer i Norge på nettstedet Lasertrykk.no, har kunngjort at de fusjonerer med et stort tysk nettrykkeri.

Lasertryk.dk har vært en stor suksessbedrift og tok forleden imot sin syvende Gazelle-pris. I fjor hadde de et overskudd på 34 millioner DKK og vekstratene er tosifrede både på det danske, svenske og norske markedet.– Men det er også når man spiller som best at man skal prøve å komme på førstelaget, skriver medeier Esben Mols Kabell i en pressemelding. – Og det tidspunktet mener vi er nå, sier han.

Det er det tyske Die Druckerei/Onlineprinters som har kjøpt Lasertryk.dk, som dermed per 1. Januar 2018 fusjoneres med det tyske trykkeriet. Fusjonen betyr at den nye europeiske storaktøren kommer til å ha omlag 1.300 medarbeidere, 800.000 kunder, en omsetning på 1,5 milliarder DKK og salg i over 30 land.

Veksten for Lasertryk har hittil skjedd blant annet gjennom oppkjøp av eksisterende trykkerier på det danske markedet og inntreden på det norske og svenske markedet. Men de har gjennom lengre tid tenkt på hvordan veksten skulle fortsette å øke.

– Vi har lenge visst at en god måte å fremtidssikre virksomheten er ved å inngå i et europeisk samarbeid. Hvor vi de seneste 10-15 år har sett konsolidering av bransjen innenfor Danmarks grenser, ser vi nå konsolideringer på tvers av Europa, og det er denne utviklingen vi nå blir en del av, forteller Esben Mols Kabell.

Både Anders Grønborg og Esben Mols Kabell fortsetter som medeiere og ansvarlige for det skandinaviske markedet. Og man vil fortsette å fokusere på vekst gjennom oppkjøp av f.eks. danske trykkerier, sier Esben Mols Kabell.

– Men når vi med ett slag blir fem ganger så store, så oppnår vi en rekke synergier. Vi kan kjøpe billigere papir og produksjonsutstyr, og dermed kan vi fortsette å ha markedets beste trykkpriser. Vi får også adgang til en rekke nye produkter, som vi gleder oss til å presentere for kundene, forteller Esben Mols Kabell.

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi