Lasertryk fusjonerer med stort tysk nettrykkeri

Det danskeide firmaet Lasertryk, som også opererer i Norge på nettstedet Lasertrykk.no, har kunngjort at de fusjonerer med et stort tysk nettrykkeri.

Lasertryk.dk har vært en stor suksessbedrift og tok forleden imot sin syvende Gazelle-pris. I fjor hadde de et overskudd på 34 millioner DKK og vekstratene er tosifrede både på det danske, svenske og norske markedet.– Men det er også når man spiller som best at man skal prøve å komme på førstelaget, skriver medeier Esben Mols Kabell i en pressemelding. – Og det tidspunktet mener vi er nå, sier han.

Det er det tyske Die Druckerei/Onlineprinters som har kjøpt Lasertryk.dk, som dermed per 1. Januar 2018 fusjoneres med det tyske trykkeriet. Fusjonen betyr at den nye europeiske storaktøren kommer til å ha omlag 1.300 medarbeidere, 800.000 kunder, en omsetning på 1,5 milliarder DKK og salg i over 30 land.

Veksten for Lasertryk har hittil skjedd blant annet gjennom oppkjøp av eksisterende trykkerier på det danske markedet og inntreden på det norske og svenske markedet. Men de har gjennom lengre tid tenkt på hvordan veksten skulle fortsette å øke.

– Vi har lenge visst at en god måte å fremtidssikre virksomheten er ved å inngå i et europeisk samarbeid. Hvor vi de seneste 10-15 år har sett konsolidering av bransjen innenfor Danmarks grenser, ser vi nå konsolideringer på tvers av Europa, og det er denne utviklingen vi nå blir en del av, forteller Esben Mols Kabell.

Både Anders Grønborg og Esben Mols Kabell fortsetter som medeiere og ansvarlige for det skandinaviske markedet. Og man vil fortsette å fokusere på vekst gjennom oppkjøp av f.eks. danske trykkerier, sier Esben Mols Kabell.

– Men når vi med ett slag blir fem ganger så store, så oppnår vi en rekke synergier. Vi kan kjøpe billigere papir og produksjonsutstyr, og dermed kan vi fortsette å ha markedets beste trykkpriser. Vi får også adgang til en rekke nye produkter, som vi gleder oss til å presentere for kundene, forteller Esben Mols Kabell.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: